Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Ο λαικισμός γνωρίζει παντού ήττα

Με αναφορά στις γαλλικές εκλογές και συσχετισμό με τη χώρα μας, ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ευρώπη αλλάζει, αλλά η Ελλάδα μένει καθηλωμένη, πληρώνει ψεύδη και αστοχίες και ανικανότητα της κυβέρνησης. Η Ευρώπη αλλάζει, ο λαϊκισμός γνωρίζει ήττα,
είτε στην ακροδεξιά είτε στην ακροαριστερή εκδοχή της. Η επικράτηση Μακρόν σηματοδοτεί μία εποχή μετριοπάθειας, αλήθειας και ειλικρίνειας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι στην προεκλογική περίοδο, ο Εμμανουέλ Μακρόν αποδόμησε τον λαϊκισμό των αντιπάλων, σε όλα τα πεδία αντιπαράθεσης.

Η Ελλάδα σήμερα είναι φυλακισμένη στα ψέματα του κ. Τσίπρα και εκείνων που κυβερνούν μαζί του. Η ευθύνη μας είναι να απελευθερώσουμε την κοινωνία, από μία κυβέρνηση που έχει πλήρως απαξιωθεί αλλά εξακολουθεί να στοιχίζει στη χώρα, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα δώσει έμφαση στο ξεδίπλωμα του προγράμματος της ΝΔ.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «οι πολίτες διψούν για ένα θετικό όραμα. Ψάχνουν την αλήθεια και την ειλικρίνεια» και όπως εξήγησε η ΝΔ το επόμενο διάστημα θα ρίξει μεγάλο βάρος στο ξεδίπλωμα του σχεδίου της προκειμένου «να δείξουμε ότι αυτά που ζούμε σήμερα δεν είναι μονόδρομος».

«Η καλύτερη και περισσότερη Ευρώπη είναι ταυτισμένη με τα εθνικά μας συμφέροντα και η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει» είπε και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας: «Αυτοί που μας έλεγαν ότι η Ευρώπη αλλάζει, τα έδωσαν όλα για να μείνουν στην εξουσία. Αυτοί που φώναζαν Go back madame Merkel, συμβιβάζονται με μια Ελλάδα σε μια ιδιότυπη οικονομική ζώνη. Μια Ελλάδα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας δεν μπορεί να είναι αυτή που ονειρευόμαστε. Μόνο μια φιλοευρωπαϊκή πατριωτική δύναμη σαν τη ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα θα είναι ισότιμος εταίρος και όχι επαίτης της αλληλεγγύης».

Επανέλαβε ότι δε θα ψηφίσει τα αντίμετρα, που χαρακτήρισε "ψευτοαντίμετρα" και κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε ελαφρύνσεις της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ.

"Εφόσον ξεζούμισαν τους Έλληνες το 2016 και εφόσον όλα πάνε καλά το 2017, ας ελαφρύνουν τους πολίτες από τα δυσβάσταχτα βάρη τώρα" είπε και υποστήριξε ότι δε το κάνουν πρώτον για να μη φανεί ότι σύρονται από τη ΝΔ και δεύτερον γιατί ανησυχούν για την πορεία των εσόδων και της πραγματικής οικονομίας. Είπε όμως ότι προκύπτει το ερώτημα, έαν δεν είναι βέβαιοι ότι μπορούν να επιστρέψουν το 0,5% πως θα επιστρέψουν 3,6 δισ ευρώ, καταληγοντας: "αυτά είναι τα μαθηματικά του ψεύδους".

Κατηγόρησε δε το ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά ότι φτωχοποιεί σκοπίμως την κοινωνία ευελπιστώντας ότι οι φτωχοί θα τον ψηφίσουν: "Ο Τσιπρας αγαπάει τόσο πολύ τους φτωχούς που κάνει τα πάντα για να γίνονται διαρκώς περισσότεροι", είπε καυστικά.

Ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να ενημερώσουν τους πολίτες για τις συνέπειες των μέτρων που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και να υπενθυμίζουν διαρκώς "μέχρι την ψήφιση του 4ου μνημονίου" ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε σε τρία ψέματα: Το τέλος της λιτότητας και το σκίσιμο των μνημονίων, το εμποριο πατριωτισμού με τη δήθεν αντίσταση στους ξένους και τη μάχη με το παλιό και τη διαπλοκή. "Και στα τρία έκαναν τα ακριβώς αντίθετα στη μεγαλύτερη μάχη πολιτικής εξαπάτησης που γνώρισε ποτέ η χώρα", είπε, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες για χαριστική τροπολογία υπέρ του Ιβάν Σαββίδη. "Χαρίζονται δεκάδες εκ ευρώ με χαριστικές τροπολογίες για να δημιουργηθούν νέα τζάκια" δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης. Έκανε λόγο για απόλυτη παρακμή και αμοραλισμό και τόνισε ότι η Ελλάδα δε θα γίνει Βενεζουέλα του Μαδούρο, ούτε μπορεί να αποτελεί πρότυπο ηγεσίας η τέως πρόεδρος της Αργεντινής "με την οποια συναντήθηκε χθες ο κ.Τσιπρας μέσα στην καλή χαρά, με ένα σύμβολο του περονικού εθνολαϊκισμού που διέλυσε τη χώρα της".

Προανήγγειλε όμως ότι η ΝΔ από την καταγγελία της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ θα δίνει πλέον έμφαση στην παρουσίαση του δικού της σχεδίου "για να δείξουμε ότι αυτό που ζούμε σήμερα δεν είναι μονόδρομος".

Έστειλε όμως και ένα σαφές μήνυμα εσωκομματικής ειρήνης στο εσωτερικό του κόμματος, όπου πολλοί ανησυχούν για αλλαγή φυσιογνωμίας της ΝΔ και φλερτ με δυνάμεις πέραν της παράταξης λέγοντας: "Δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε ούτε τους παραδοσιακούς υποστηρικτές μας, ούτε τους πολλούς νέους φίλους μας".

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα