Ο Ισμαήλ Χανίγια εξέφρασε την υποστήριξή του προς τους Παλαιστίνιους κρατούμενους απεργούς πείνας

Ο νέος επικεφαλής του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια εξέφρασε χθες Δευτέρα την υποστήριξή του στους Παλαιστίνιους κρατούμενους απεργούς πείνας στις πρώτες του επίσημες δηλώσεις μετά την εκλογή του.

Ο Χανίγια δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό των απεργών πείνας στη διάρκεια επίσκεψής του σε μια σκηνή που έχει στηθεί σε πλατεία της Γάζας σε ένδειξη υποστήριξης προς τους κρατούμενους.

«Η επίσκεψη αυτή είναι ένα μήνυμα προς τους ηρωικούς κρατούμενους για να τους πω ότι ο σκοπός τους είναι και θα παραμείνει μια από τις σημαντικότερες
προτεραιότητές μας», τόνισε. «Η ελευθερία σας είναι εθνικό μας καθήκον και αφορά την αξιοπρέπειά σας όπως και τη δική μας», πρόσθεσε ο Χανίγια.

Ο Χανίγια, 54 ετών, εξελέγη το Σάββατο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, του ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας από το 2006.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές --860 σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές ή 1.500 σύμφωνα με τις παλαιστινιακές— κάνουν απεργία πείνας από τις 17 Απριλίου με αίτημα να μπορούν να δέχονται επισκέψεις από τις οικογένειές τους και από γιατρούς, αλλά και για πιο αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα