Μήνυση Γιάννη Λαγού κατά της Τατιάνας Στεφανίδου

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της δημοσιογράφου Τατιάνας Στεφανίδου υπέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός. Το βράδυ της Πέμπτης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου μετέβησαν στον τηλεοπτικό σταθμός «Ε» για να εκτελέσουν την μήνυση στα πλαίσια του αυτοφώρου, χωρίς ωστόσο να την εντοπίσουν.
Η δικογραφία θα σταλεί σήμερα στον Εισαγγελέα, ενώ το περιστατικό σχολίασαν με επικριτική διάθεση πολίτες μέσω των social media, αλλά και κόμματα.

«Το Ποτάμι» καταδίκασε το περιστατικό, ζητώντας να αλλάξει ο «αναχρονιστικός νόμος» περί Τύπου:

«Είναι το δεύτερο κρούσμα εντολής σύλληψης δημοσιογράφου σε λίγες μέρες. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η Τατιάνα Στεφανίδου ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής. Οι ναζιστές θίχτηκαν από τον χαρακτηρισμό “τραμπούκος” για την τραμπούκικη επίθεση στους στο σχολείο στο Πέραμα. Είναι καθήκον του δημοκρατικού κόσμου να καταδικάσει τις διώξεις δημοσιογράφων και να σταθεί στο πλευρό τους. Είναι ώρα επιτέλους να αλλάξει ο αναχρονιστικός νόμος περί τύπου τον οποίο όλες οι κυβερνήσεις διατηρούν. Παράλληλα εκείνοι που προωθούν σχέδια ελέγχου της ενημέρωσης και στοχοποιούν φωνές που τους ασκούν κριτική, πρέπει να προβληματιστούν για τους δρόμους που ανοίγουν».

Η Νέα Δημοκρατία, χωρίς να κατονομάσει την κ. Στεφανίδου, προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

«Κανείς δεν εχει το δικαίωμα περιορισμού και πολύ περισσότερο δίωξης της ελευθερίας του Τύπου. Ο εκφοβισμός των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. δεν πρόκειται να περάσει, πόσο μάλλον όταν προέρχεται απο θρασύτατους υπόδικους εκφραστές της Χρυσής Αυγής.
Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες σε κάθε κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της».

Το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «φασιστικές μεθόδους εκφοβισμού»:

«Φαίνεται ότι οι Χρυσαυγίτες βουλευτές εξαντλούν τον δήθεν τσαμπουκά τους σε σχολεία και σε δημοσιογράφους. Η νέα Ακροδεξιά επίθεση θα βρει εμπόδιο σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας. Οι φασιστικές μέθοδοι εκφοβισμού δεν θα περάσουν. Ταυτόχρονα, όσοι ακολούθησαν πρόσφατα ίδιες τακτικές, όπως ο Καμμενος, να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα