Τρεις νεκροί και 20 τραυματίες σε επίθεση με αυτοκίνητο στη Μελβούρνη

Ένας άνδρας οδήγησε σκόπιμα το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς, σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας τουλάχιστον 20 στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, Μελβούρνη, την Παρασκευή, αλλά η αστυνομία ανέφερε πως το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Μεταξύ των νεκρών, όπως έχει αναφερθεί, είναι και ένα παιδί, καθώς και ένας άνδρας και μια γυναίκα γύρω στα 30. Πέντε άτομα νεαρής ηλικίας τραυματίστηκαν, στα οποία περιλαμβάνεται και ένα μωρό δύο μηνών.

Βίντεο από μάρτυρες έδειξαν ένα καστανό αυτοκίνητο να περιφέρεται σε μια διασταύρωση
έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Flinders St, με τον οδηγό να έχει κρεμασμένο το χέρι του έξω από το παράθυρο.

Ο πρωθυπουργός, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, χαρακτήρισε το συμβάν μια «άγρια εγκληματική επίθεση».

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Νέος Κόσμος» της ομογένειας στην Αυστραλία, ο άνδρας λέγεται πως είναι ελληνικής καταγωγής.

Δύο άτομα πλησίασαν το αυτοκίνητο προσπαθώντας να το σταματήσουν. «Κρεμόταν ο μισός έξω από το αυτοκίνητο...ήταν τόσο απρόσεκτος...απλά δεν τον ένοιαζε» είπε η μάρτυρας Λόρα Πόλσον στην Australian Broadcasting Corp.

Μετά ο άνδρας το οδήγησε πάνω σε έναν πεζόδρομο, πέφτοντας επίτηδες πάνω σε περαστικούς, σύμφωνα με την αστυνομία της Βικτώρια. «Ένας άνδρας σκοπίμως έπεσε με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς στον πεζόδρομο της οδού Μπερκ, και έχουμε τρεις νεκρούς και τουλάχιστον 20 τραυματίες» είπε ο Στούαρτ Μπέιτσον, διοικητής της αστυνομίας της Βικτώρια σε δημοσιογράφους. «Έχουμε συλλάβει τον δράστη. Δεν υπάρχει απειλή προς το κοινό σε αυτή τη φάση. Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω πως δεν πρόκειται για περιστατικό που έχει να κάνει με αντιτρομοκρατία».

To περιστατικό φαίνεται να σχετίζεται με ένα μαχαίρωμα το βράδυ στην πόλη, πρόσθεσε ο Μπέιτσον. Σύμφωνα με τον «Νέο Κόσμο», έλαβε χώρα διαπληκτισμός με τον αδερφό του.

Σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ, ο οδηγός είναι ένας 26χρονος με ιστορικό βίας, χρήσης ναρκωτικών και προβλήματα ψυχικής υγείας. Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του και νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ συνεργάζεται με τις αρχές.

This guy looks bogan assssss #Melbourne #BourkeStreet pic.twitter.com/GAWeIh1lBA

— Rebekah Wymer (@rebekahwymer) January 20, 2017

(με επιπλέον πληροφορίες από Reuters)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα