Αναβάλλονται λόγω τεχνικού προβλήματος οι εκλογές στη ΝΔ. Ραγδαίες εξελίξεις- ζητούν παραίτηση Μεϊμαράκη

Σημαντικά προβλήματα σημειώθηκαν στις διαδικασίες για την εκλογή του προέδρου της ΝΔ, καθώς «έπεσε» το σύστημα - με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε αναβολή, όπως αποφασίστηκε από την κεντρική εφορευτική επιτροπή - πολλά μέλη της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν την παραίτηση του γραμματέα, Ανδ. Παπαμιμίκου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών
για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται».

Ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ζήτησε νωρίτερα αναβολή της διαδικασίας, προειδοποιώντας για απόσυρση της υποψηφιότητάς του. Από πλευράς του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά την ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας από τη Μαριέττα Γιαννάκου, αναφέροντας ότι η αποτυχία αποτελεί μαύρη σελίδα για την ιστορία του κόμματος. Από πλευράς της, η κ. Γιαννάκου έχει δηλώσει ότι αν συμφωνούν οι υποψήφιοι, θα βοηθήσει ως μεταβατική.

Σε δηλώσεις του, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους με ονοματεπώνυμο, που πρέπει να παραιτηθούν.

Η διαδικασίας εκλογής δεν μπορεί παρά να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί χωρίς σκιές! Κάθε άλλη σκέψη είναι επικίνδυνη.

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) November 22, 2015

Από πλευράς του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατέβηκε στην Αθήνα, επιδιώκοντας συνάντηση με τους συνυποψηφίους του. Σε δηλώσεις του ζήτησε την παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, καθώς και του προέδρου και των μελών της ΚΕΦΕ. Σημειώνεται ότι ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, είπε ότι ευθύνες υπάρχουν σε όλα τα μέλη της επιτροπής, ενώ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των συνυποψηφίων, είπε ότι ο καθένας έχει τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες και μπορεί να θέλει να κάνει σπέκουλα. Σημειώνεται ότι, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους, σε μερικές κάλπες, με πρωτοβουλία εφορευτικών επιτροπών είχε ξεκινήσει χειρόγραφη διαδικασία, και η καταμέτρηση έδειξε προβάδισμα του κ. Μεϊμαράκη, μέχρι την οριστική απόφαση περί αναβολής της διαδικασίας. «Η εταιρεία αυτη που διορίστηκε από κάποιους κυρίους μας έφερε εδώ ώστε να μη γίνουν εκλογές. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του» , τόνισε ο κ. Αμπατζόγλου.

Τα προβλήματα σημειώθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, με τον κόσμο να περιμένει να ψηφίσει από τις 7 το πρωί, που ξεκινούσαν οι διαδικασίες. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στο on line σύστημα ψηφοφορίας που εξασφαλίζει το αδιάβλητο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συστήσει νωρίς το πρωί στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν ως τις 9:00.

Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής. Συνιστώ στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 9.00 πμ αναμένοντας ενημέρωση.

— Κυριάκος Μητσοτάκης (@kmitsotakis) November 22, 2015

Σε αντίστοιχες δηλώσεις προέβη και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μήν ξεκινήσετε να πηγαίνετε να ψηφίσετε ακόμη.Μόλις εχω νέα για το σύστημα και την ορθή του λειτουργία θα σας ενημερώσω. Συγγνώμη στον κόσμο

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) November 22, 2015

Ευχαριστώ για όλα και Συγγνώμη διότι τεχνικό πρόβλημα δεν επιτρέπει ακόμη την διεξαγωγή των εκλογών. Τί να πω; pic.twitter.com/53jb3ju9Wo

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) November 22, 2015

Ομαλοποίηση ζήτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αδιανόητο να υπάρχουν τόσα προβλήματα στη διαδικασία,να ταλαιπωρούνται κ να αποθαρρύνονται οι ΝΔκράτες.Ζητώ άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης

— Απ. Τζιτζικώστας (@tzitzikostas) November 22, 2015

Στο μεταξύ, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αντιδράσεις υπάρχουν και από στελέχη του κόμματος.

Παραιτήσεις των υπευθύνων της ΚΕΦΕ τώρα. Το ελάχιστο που μπορούν να προσφέρουν...

— Giorgos Koumoutsakos (@GKoumoutsakos) November 22, 2015

Φιάσκο από τα λίγα.2 μήνες ίντριγκα,μικρότητες,ανικανότητα και πολιτική ουσία πουθενά.Επιβάλλονται παραιτήσεις τώρα και λύση από ΚΟ και ΠΕ.

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) November 22, 2015

Να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας .
Φτάνει ο κατήφορος.
Ν.Δ.

Nikos Dendias (@NikosDendias) November 22, 2015

Παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον RealFm 97,8.

Σύγκληση της ΚΟ ζητεί η Όλγα Κεφαλογιάννη, κάνοντας λόγο για φιάσκο που είναι αποτέλεσμα μιας λάθος διαδικασίας.

Το σημερινό φιάσκο είναι το αποτέλεσμα μιας λάθος διαδικασίας. Τώρα όλα από την αρχή. Οι λύσεις είναι πολιτικές.

— Όλγα Κεφαλογιάννη (@Okefalogianni) November 22, 2015

Επιβάλλεται άμεσα η σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

— Όλγα Κεφαλογιάννη (@Okefalogianni) November 22, 2015

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα