Μέρκελ: Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος, αλλά πρέπει να υπάρχει από όλες τις πλευρές

Το μόνο που χρειάζεται να δείξουν η Ελλάδα και οι διεθνείς δανειστές της είναι θέληση να επιλύσουν τα προβλήματα χρέους της χώρας, και ως εκ τούτου είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι συνομιλίες, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σε συνδιάσκεψη για οικογενειακές επιχειρήσεις στο Βερολίνο.

«Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος, αλλά η θέληση πρέπει να υπάρχει από όλες τις πλευρές, οπότε και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε
να συζητούμε» είπε σχετικά.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε, αναφερόμενος στην πρόταση των θεσμών, ότι «θα υπερασπιστούμε τις προτάσεις μας μέχρι τελευταίας λέξεως».

Γιούνκερ: Οι διαπραγματεύσεις ξαναρχίζουν, πρώτα σε τεχνικό επίπεδο

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της ξαναρχίζουν, πρώτα σε τεχνικό επίπεδο και μετά σε πολιτικό, δήλωσε στο γαλλικό ραδιόφωνο France Culture ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την αποχώρηση από τις συνομιλίες, αλλά όχι τη διαπραγμάτευση, του ΔΝΤ.

Όπως είπε, έθεσε στον Έλληνα πρωθυπουργό έναν αριθμό παρατηρήσεων και προτάσεων, τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση εξέταζε το βράδυ της Πέμπτης. Επίσης, ερωτηθείς σχετικά με το αν είναι δυνατή συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες, απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, συμπληρώνοντας ότι «η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα