Μέρκελ: Κίνδυνος ενόπλων συγκρούσεων στα Βαλκάνια λόγω του μεταναστευτικού

Εάν κλείσουν τα σύνορα κατά μήκος της διαδρομής των μεταναστών και προσφύγων προς τη Γερμανία, τότε υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσουν πολεμικές συγκρούσεις στα Βαλκάνια, προειδοποίησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σε ομιλία της προς υποστηρικτές του CDU στο Ντάρμσταντ.

Αναφερόμενη στις επιπτώσεις από το κλείσιμο των συνόρων με τη Σερβία από την Ουγγαρία
τον Σεπτέμβριο, είπε ότι «θα υπάρξουν αναταραχές». Παράλληλα, τόνισε ότι η Γερμανία θα πρέπει να ακολουθήσει πιο ενεργητική εξωτερική πολιτική, καθώς «βιώνουμε κάτι που δεν έχουμε δεν ποτέ ξανά στο παρελθόν, συγκρούσεις οι οποίες φαίνονται να είναι πολύ μακριά, ξαφνικά είναι στο κατώφλι μας».

Η καγκελάριος υπερασπίστηκε τη συμφωνία περί «ζωνών τράνζιτ», η οποία επετεύχθη με τον επικεφαλής του CSU, Χορστ Σεεχόφερ, ο οποίος ζητεί τέτοιες ζώνες στα σύνορα, για να διευκολυνθεί η διάκριση μεταξύ οικονομικών μεταναστών και ανθρώπων που χρειάζονται στα αλήθεια προστασία. Σημειώνεται πως το SPD αντιτίθεται στην ιδέα δημιουργίας μεγάλων κέντρων μετανάστευσης στα σύνορα, όπου θα ελέγχονται οι μετανάστες. «Συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε. Δεν είναι η πρώτη φορά που πρέπει να πείσουμε το SPD για λογικά πράγματα» είπε σχετικά.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα