Παρέμβαση βουλευτών της ΝΔ υπέρ του ντιμπέιτ

Δυναμική παρέμβαση απο βουλευτές της ΝΔ αναμένεται να εκδηλωθεί τις επόμενες ώρες μέσω της οποίας ουσιαστικά θα ζητούν ανοιχτά από τους τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος να καθίσουν απο κοινού στο τραπέζι του διαλόγου και σε ...δημόσια θέα - είτε μέσω ενος ντιμπέιτ, είτε σε ειδική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας - να αναπτύξουν τις απόψεις τους για την επόμενη μέρα, το στίγμα και τη φυσιογνωμία της γαλάζιας παράταξης.

Οι βουλευτές που είναι ήδη σε συνεννόηση και με άλλους συναδέλφους τους προκειμένου η πρωτοβουλία τους να πάρει ευρύτερα χαρακτηριστικά
και μεγαλυτερη συμμετοχή, αναμενεται να πιέσουν προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια τουλάχιστον τηλεμαχία των τεσσάρων, ώστε όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν δια της ψήφου τους στην εκλογική διαδικασία στις 22 Νοεμβρίου, να ενημερωθούν για τις θέσεις και τα πιστεύω τους.

Η κίνηση αυτή έρχεται την ίδια στίγμη που οι επίδοξοι αρχηγοί οργώνουν της περιφέρειας ακολουθώντας πίστα το προεκλογικό τους προγράμμα, χωρίς επί του παρόντος να διαφαίνεται στον ορίζοντα σημείο συγκλισης και επαφής για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μια μεταξύ τους τηλεμαχία.

Το αδιέξοδο διεφάνη και χθες, Δευτέρα, μετά την παρέμβαση του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου ο οποίος απαντώντας στις σχετικές επιστολές που δέχθηκε απο Γεωργιάδη και Μητσοτάκη για τη διοργάνωση μιας τηλεμαχίας, ουσιαστικά τους επέστρεψε το "μπαλάκι" δηλώνοντας οτι προϋπόθεση για την διεξαγωγή ενος ντιμπέιτ ειναι προηγουμένως οι τέσσερις υποψήφιοι να έχουν συμφωνήσει από κοινού για τους όρους διεξαγωγής του και ο ίδιος, εκ της θέσεως του, να τρέξει οργανωτικά τις διαδικασίες.

Την ίδια στιγμη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίζεται αμετακίνητος στην αρχική του θέση οτι μια πιθανή τηλεμαχία θα βλάψει την ενότητα του κόμματος, προκαλώντας την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη οτι "την ενότητα την απειλεί η παραπολιτική", αλλά και το καυστικό σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη ότι "όποιος αρνείται το ντιμπέιτ δεν υπηρετεί την ενότητα".

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά και το «Είμαι ακόμα εδώ...» που διατύπωσε σε ισπανική εφημερίδα ήρθε να προσθέσει έναν ακόμα πονοκέφαλο στη Σύγγρου, με τις ερμηνείες να δίνουν και να παίρνουν, με ορισμένα στελέχη να συνδέουν το "παρών" του πρώην Πρωθυπουργου ως έμμεση παρέμβαση στην κούρσα διαδοχής στο κόμμα και άλλα, να προχωρούν ενα βήμα παραπέρα και να προεξοφλούν ακόμα την προαναγγελία νέου πολιτικού φορέα απο τον Αντώνη Σαμαρά...

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα