Λάθος η στρατηγική διαπραγμάτευσης υποστηρίζει η πλειονότητα σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Φθορά καταγράφεται στη δημοτικότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αν και το κόμμα του παραμένει πρώτο στην προτίμηση των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ κατά την οποία η πλειονότητα των συμμετεχόντων θεωρούν λάθος τη στρατηγική διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,
η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 13 και 15 Μαΐου και όσον αφορά τη στρατηγική διαπραγμάτευσης το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θεωρεί λάθος τη στρατηγική της Αθήνας, έναντι 35% που κρίνει πως είναι σωστή. Πρόκειται για μεγάλη αλλαγή σκηνικού από τον Φεβρουάριο, όταν το 72% ενέκρινε τη γραμμή της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 22,5% διαφωνούσε.

Την ίδια στιγμή, η πλειονότητα των πολιτών – σε ποσοστό 61% – θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να μετριάσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις δεδομένων των συνθηκών, ενώ μόλις το 35% υποστηρίζει πως θα πρέπει να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της. Το 39% εκτιμά ότι η κυβέρνηση μοιάζει αποφασισμένη να εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε πριν τις κάλπες.

Εν τω μεταξύ δεν υπάρχει πλειοψηφικό ρεύμα, αναφορικά με το ποια είναι η σωστή επιλογή σε περίπτωση που η συμφωνία δεν συμφωνεί με τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Το 30% πιστεύει ότι η συμφωνία θα πρέπει να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, το 28% προκρίνει τη λύση δημοψηφίσματος και το 27% προτιμά τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, σε πτώση η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση η δημοτικότητα του πρωθυπουργού πέφτει στο 50%, από 70% που ήταν τον Μάρτιο.

Στην πρόθεση ψήφου πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μακράν πρώτο κόμμα, με διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων από τη ΝΔ. Συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου απολαμβάνει τη στήριξη του 36,5% των πολιτών – βρίσκεται δηλαδή στα ποσοστά των τελευταίων εκλογών – με τη ΝΔ να ακολουθεί με 15,5%.

Στην τρίτη θέση συνυπάρχουν ΧΑ και Ποτάμι (6%), ακολουθεί το ΚΚΕ (4%), ενώ ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στα όρια της εισόδου στη Βουλή με 3%.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα