Κυρώσεις των ΗΠΑ προς το Ιράν μετά την πρόσφατη πυραυλική δοκιμή

Η κυβέρνηση Τραμπ επιβάλλει κυρώσεις στο Ιράν, μετά την πρόσφατη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς από την Ισλαμική Δημοκρατία.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τα μέτρα σε βάρος 13 ατόμων και μιας σειράς εταιρειών την Παρασκευή. Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε γράψει σε tweet του νωρίτερα πως «το Ιράν παίζει με τη φωτιά», και «δεν εκτιμά το πόσο “ευγενικός” ήταν ο πρόεδρος Ομπάμα μαζί τους. Όχι εγώ!».

Iran

is playing with fire - they don't appreciate how "kind" President Obama was to them. Not me!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 3, 2017

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το Ιράν ανακοίνωσε πως δεν θα υποκύψει σε «άχρηστες» αμερικανικές απειλές από «κάποιον άπειρο».

Κάποιοι από τους στόχους των κυρώσεων εδρεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον Λίβανο και την Κίνα, και περιλαμβάνουν μέλη των ιρανικού σώματος των Φρουρών της Επανάστασης. Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος Τραμπ είχε πει επίσης πως καμιά επιλογή δεν έχει «βγει από το τραπέζι» όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης του Ιράν. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η εκτόξευση παραβίασε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαγόρευε τους πυραύλους που μπορούν να φέρουν πυρηνική κεφαλή. Από πλευράς του ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ, έγραψε στο Twitter την Παρασκευή πως η Ισλαμική Δημοκρατία δεν πτοείται από τις αμερικανικές απειλές. Όπως τόνισε, το Ιράν δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις του εναντίον οποιασδήποτε χώρας, εκτός και αν τίθεται θέμα αυτοάμυνας. «Ποτέ δεν θα αρχίσουμε πόλεμο, αλλά μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στα δικά μας μέσα άμυνας» συμπλήρωσε.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα