Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών εξαρθρώθηκε στην Κατερίνη. Έφερναν εγκυμονούσες από τη Βουλγαρία

Ύστερα από έρευνες μηνών η Αστυνομία εξάρθρωσε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στην περιοχή της Κατερίνης.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατηγορούνται συνολικά 19 άτομα, εκ των οποίων οι 15 είναι γυναίκες και οι τέσσερις άνδρες. Οι δράστες –βουλγαρικής καταγωγής- φέρονται να έφερναν από τη Βουλγαρία εγκυμονούσες, οι οποίες γεννούσαν στην Ελλάδα τα παιδιά τους και τα πουλούσαν σε άτεκνες οικογένειες έναντι 8.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, η δράση
του κυκλώματος ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου του 2013 και τελείωσε στις 20 Μαΐου του 2015. Στο διάστημα αυτό έγιναν συνολικά 14 παράνομες υιοθεσίες.

Ο αριθμός των μωρών που δόθηκαν προς υιοθεσία από το κύκλωμα, εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος. Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν και την συμμετοχή γιατρών στο κύκλωμα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια, εντόπιζαν αρχικά στη Βουλγαρία γυναίκες που διένυαν τους τελευταίους μήνες κύησής τους και βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και τις έπειθαν να παραδώσουν, έναντι αμοιβής, τα νεογνά που θα γεννούσαν. Στη συνέχεια μετέφεραν τις εγκύους στις οικίες τους ή στο σπίτι μελών του κυκλώματος στην Κατερίνη, όπου φιλοξενούνταν μέχρι την ημέρα του τοκετού, που πραγματοποιούνταν σε κλινικές στην περιοχή της Πιερίας.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, είχε προηγηθεί σύλληψη και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο εκ των μελών του κυκλώματος για ακόμη δύο περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, που παρέπεμψε την υπόθεση στον Ανακριτή για κύρια ανάκριση.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα