Νέα απάντηση της Κομισιόν στο ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα

Την ορθότητα των δεδομένων που χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα έναντι της κριτικής του ΔΝΤ υπερασπίστηκε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδια για τις οικονομικές υποθέσεις, Ανίκα Μπράιτχαρντ.

Κληθείσα να σχολιάσει το νέο άρθρο του Πόουλ Τόμσεν, διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, η ίδια ανέφερε:

«Συνεχίζουμε να είμαστε βέβαιοι για τις πηγές των δεδομένων μας και πιστεύουμε ότι οι ουσιώδεις
συζητήσεις για την ανάλυση των δεδομένων και την αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων είναι πιο χρήσιμο να γίνονται στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων».

πάντως έστω και άτυπα, εντατικές είναι οι διαβουλεύσεις μεταξύ Αθήνας και θεσμών για το θέμα της αξιολόγησης του πακέτου παροχών της κυβέρνησης και του ξεπαγώματος των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Αν και επισήμως , διαψεύδεται από την ελληνική πλευρά ότι υπήρξαν ανταλλαγές επιστολών, κυβερνητικός αξιωματούχος επισημαίνει ότι υπάρχει μια ανταλλαγή απόψεων, σε εξέλιξη , καθώς το μεσημέρι εστάλη mail με κάποια σημεία, για τα οποία υπάρχει σε εξέλιξη μια επεξεργασία τους από την κυβέρνηση, ουσιαστικά όπως επισημαίνει πρόκειται για κείμενα εργασίας, που συνεχώς συνδιαμορφώνονται.

Διαβάστε επίσης:

Ο Τόμσεν ζητά εκ νέου μεταρρυθμίσεις σε αφορολόγητο και συντάξεις με σημειώμα - απάντηση στον Μοσκοβισί

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα