Κόντρα κυβέρνησης με ΝΔ για τις προσλήψεις μετακλητών

Για λαϊκισμό και για σπέκουλα κατηγορεί «την ηγεσία Μητσοτάκη» η κυβέρνηση με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με αφορμή τις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων και ειδικότερα τις αντιδράσεις που προέκυψαν σχετικά με τις αποκαλύψεις για διορισμούς συγγενών του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά – Παπαδόπουλου.

Είχε προηγηθεί σκληρή επίθεση κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ από τη ΝΔ, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου της, Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος έκανε λόγο για «έφοδο κατάληψης
του κράτους».

«Στη ΝΔ δεν έχουν μετακλητούς υπαλλήλους όπως προβλέπει ο νόμος;» σημειώνεται στην ανακοίνωση και μεταξύ άλλων προστίθεται: «Οι άνθρωποι που επιχείρησαν να επιβάλλουν τους κολλητούς τους ως ισόβιους διοικητές στο Δημόσιο, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, ας μην μιλάνε για κρατισμό και βολεμένους».

«Το κόμμα των θαλασσοδανείων – τα οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός – ας χαμηλώσει τους τόνους. Λίγη αιδώς δεν βλάπτει» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η τοποθέτηση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Η ηγεσία Μητσοτάκη διεκδικεί αριστεία στη σπέκουλα και το λαϊκισμό.

Στη ΝΔ δεν έχουν μετακλητούς υπαλλήλους όπως προβλέπει ο Νόμος; Δεν είναι άνθρωποι της εμπιστοσύνης τους; Δεν ξέρουν ότι η θητεία τους λήγει αυτόματα με την λήξη της θητείας των προϊσταμένων τους;

Όσο για τους κλαυθμούς «για τις δουλειές που χάνονται» ας πάνε αλλού να τα πούνε αυτά. Οι άνθρωποι που σχεδίασαν 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο και την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, δύσκολα θα πλασσάρουν τον θατσερισμό τους ως κοινωνική ευαισθησία.

Οι άνθρωποι που επιχείρησαν να επιβάλλουν τους κολλητούς τους ως ισόβιους διοικητές στο Δημόσιο, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, ας μην μιλάνε για κρατισμό και βολεμένους.

Το κόμμα των θαλασσοδανείων – τα οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός – ας χαμηλώσει τους τόνους.

Λίγη αιδώς δεν βλάπτει».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναδάκης επέμεινε στη νομιμότητα των προσλήψεων μετακλητών υπαλλήλων σε γραφεία υπουργών και χαρακτήρισε προσχηματική τη μεταφορά της ατζέντας κάπου αλλού.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα