Κατ΄ οίκον κράτηση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι για τον Σάββα Ξηρό

Σε βελτιωτική αλλαγή προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επί της επίμαχης διάταξης που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και έδινε τη δυνατότητα αποφυλάκισης του Σάββα Ξήρου, λόγω αναπηρίας.

Στην διάταξη διευκρινίζεται ότι όσοι φυλακισμένοι με αναπηρία πάνω από 80% μπορούν να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους με κατ οίκον περιορισμό θα είναι υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση, δηλαδή θα φοράνε το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

Το συγκεκριμένο
ζήτημα έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζει τη ρύθμιση φωτογραφική και κατηγορεί την Κυβέρνηση για ανοχή απέναντι σε τρομοκράτες.

Από την πλευρά της η Κυβέρνηση κάνει λόγο για ανθρωπιστικό μέτρο.

Η ΝΔ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί του συγκεκριμένου άρθρου, η οποία ορίστηκε να πραγματοποιηθεί αύριο στις 8 το βράδυ αφού έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση επί των άρθρων.

Εν τω μεταξύ ψηφίστηκε επί της αρχής με την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών κράτησης Γ΄ Τύπου.

Η Ν.Δ., το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι καταψηφίζουν, ενώ το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή δήλωσαν παρών.

Η συζήτηση συνεχίζεται επί των άρθρων ενώ αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Παρασκευή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα