Καμικάζι οι Thunder

Αυτοί οι Thunder δεν αστειεύονται! Η παρέα των Kevin Durant και Russell Westbrook είναι πιο ώριμη από ποτέ και το απέδειξε για ακόμα μία φορά. Η Oklahoma City έδειξε για τα καλά στους Warriors ότι δεν σκοπεύει να παίξει απλώς τον ρόλο του... κομπάρσου στην σειρά των Τελικών της Δύσης, επιβλήθηκε με 108-102 των Πρωταθλητών
μέσα στο Golden State και πήρε το πλεονέκτημα έδρας! Κοινώς, οι Thunder κατάφεραν κάτι πραγματικά μοναδικό: Μέσα σε μερικές εβδομάδες άλωσαν δύο φορές το San Antonio και άλλη μία το Golden State, δύο ομάδων που είχαν (μαζί) 79 νίκες σε 82 εντός έδρας αγώνας φέτος στην Regular Season!

Η Oklahoma City ήταν ατρόμητη, δεν πανικοβλήθηκε όταν ειδε τους Warriors να κάνουν τα... δικά τους στο πρώτο ημιχρονο και τελικά χτύπησε σαν κόμπρα στην τέταρτη περίοδο, καταφέρνοντας να ανταπεξέλθει ακόμα και στο Small Ball των Πρωταθλητών στο τέλος, παρά το γεγονός ότι έκλεισε τον αγώνα με δύο ψηλούς (Steven Adams, Serge Ibaka), κάτι που την βοήθησε να κερδίσει τη μάχη των ριμπάουντ (52-44).

Μπροστάρηδες Durant/Westbrook, βοήθησαν όλοι

Το δίδυμο των Westbrook (27 πόντοι – 19 εκ των ποίων στην τρίτη περίοδο – 6 ριμπάουντ, 12 ασίστ και 7 κλεψίματα!), Durant (26 πόντοι με 10/30 σουτ, 10 ριμπάουντ) πήρε από το χέρι την Oklahoma City στο τέλος. Οι δύο σταρ των Thunder όμως δεν ήταν μόνοι τους. Τουναντίον, είχαν μπόλικη βοήθεια, με τους Steven Adams (16 πόντοι, 12 ριμπάουντ και μεγάλες άμυνες) και Serge Ibaka (11 πόντοι, 11 ριμπάουντ) να κάνουν θωρακίζουν το “ζωγραφιστό” και τον Dion Waiters (10 πόντοι) να φροντίζει ώστε οι “παγκίτες” των Thunder να κερδίσουν τη μονομαχία τους με τους αντίστοιχους των Warriors (21 πόντοι οι αναπληρωματικοί των φιλοξενούμενων, έναντι 18 αυτών των Warriors).

Όσο για το Golden State; Τα περίμενε όλα από την τριάδα των Stephen Curry (26 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 7 ασίστ, αλλά και 7 λάθη), Klay Thompson (25 πόντοι, αλλά με 11/25 σουτ, 9 ριμπάουντ) και Draymond Green (23 πόντοι, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ), με τον Harrison Barnes (12 πόντοι) να είναι ο μοναδικός άλλος παίκτης της ομάδας που σημείωσε περισσότερους από 6 πόντους.

Καταιγιστικοι οι Warriors στην αρχή, αντεπιτέθηκαν οι Thunder

Το παιχνίδι ξεκινησε με τους Warriors να δείχνουν να πατάνε καλύτερα και να ξεφεύγουν με 20-13 και 27-21 στην πρώτη περίοδο. Στην δεύτερη περίοδο δε, οι Πρωταθλητές εκτόξευσαν την διαφορά στους 14 πόντους (37-23). Κι η Oklahoma City αντέδρασε και μείωσε σε 46-42, το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους Warriors να προηγούνται με 60-47 και τον Westbrook στους 3 πόντους! Τα δεδομένα θα άλλαζαν όμως στην συνέχεια.

Οι Warriors θέλησαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, καταφέρνοντας να προηγηθούν με 66-52. Με μπροστάρη τον Westbrook ωστόσο (19 πόντοι στην τρίτη περίοδο), οι φιλοξενούμενοι μείωσαν αρχικά σε 68-66, ενώ άντεξαν και στο νέο σερί των Warriors – που χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 13-3 ξέφυγαν με 81-69 – κλείνοντας την τρίτη περίοδο με ένα δικό τους επιμέρους σκορ 16-7, για να μειώσουν σε 88-85. Στο ξεκινημα της τέταρτης περιόδου, μάλιστα, η Oklahoma City πέρασε μπροστά με 90-88. Και δεν έχασε ξανά το προβάδισμα! Οι Thunder είδαν τους Warriors να βάζουν στο παρκέ όλα τους τα όπλα, αλλά δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, έμειναν πιστοί στο πλάνο με την χρησιμοποίηση των Adams/Ibaka – κρύβοντας τον πρώτο στην άμυνα στο μαρκάρισμα του Iguodala – και ξέφυγαν με 101-93! Το Golden State έκανε πάντως μια τελευταία προσπάθεια να πάρει τη νίκη, μειώνοντας σε 101-100, αλλά στο τέλος η Oklahoma City ήταν πιο ψύχραιμη, παίρνοντας μία δίκαιη νίκη.

ΠΗΓΗ: nba.sport24.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα