Το πρώτο Volos Festival τον Ιούλιο στο Βόλο

11:22 17/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρώτο Volos Festival θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουνίου ως τις 17 Ιουλίου στην πόλη του Βόλου, με στόχο την προώθηση της πολιτιστικής, πολιτισμικής και πνευματικής παράδοσης και ιστορίας της περιοχής, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Volos Festival θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες και θα περιλαμβάνει επαγγελματικές, αλλά και ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, θεατρικά

αναλόγια, εικαστικές, αλλά και φωτογραφικές εκθέσεις, master classes από διεθνώς καταξιωμένους και αναγνωρισμένους επαγγελματίες, παραστάσεις και θεατρικά δρώμενα για παιδιά, καθώς και ποικίλες δράσεις. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων συνδιοργανώνει με την ΑΜΚΕ «Εταιρεία Δημιουργίας Τέχνης» (Θέατρο της Εμπειρίας) την Τελετή Έναρξης και την Τελετή Λήξης του Πρώτου Volos Festival, που θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουνίου και στις 17 Ιουλίου αντίστοιχα, όπισθεν ΟΣΕ στην πόλη του Βόλου.

Το πρόγραμμα της Τελετής Έναρξης του Φεστιβάλ, στις 30 Ιουνίου, θα περιλαμβάνει ομιλίες και παρουσίαση όλου του προγράμματος του Φεστιβάλ, προβολή διαφημιστικού σποτ, παρουσίαση και ευχαριστίες για τους Εθελοντές και όλους τους φορείς, παράσταση χορού και μουσικό σύνολο – κονσέρτο. Το πρόγραμμα της Τελετής Λήξης, στις 17 Ιουλίου, θα περιλαμβάνει ομιλία – απολογισμό του Φεστιβάλ και ορισμός ημερομηνιών για το επόμενο, προβολή μονταρισμένου υλικού από όλες τις εκδηλώσεις, παράσταση θεατρική – μουσική με τίτλο Μυθωδία και μουσικό σχήμα – κονσέρτο.

Όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη , η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει και επενδύει σε τέτοιες μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και κάλεσε τους πολίτες του Βόλου να στηρίξουν με την παρουσία τους αυτές τις εκδηλώσεις, οι οποίες αποτελούν για την πόλη του Βόλου και το Νομό Μαγνησίας συνολικά, σημαντικό πολιτιστικό και συνάμα οικονομικό γεγονός.

The post Το πρώτο Volos Festival τον Ιούλιο στο Βόλο appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα