Κάλεσμα σε πρόσφυγες - επιστήμονες για απασχόληση σε ερευνητικά προγράμματα κάνει η Κομισιόν μέσω του Science4Refugees

Πρόγραμμα απασχόλησης σε ερευνητικά project για πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεκινά η Κομισιόν προκειμένου να αξιοποιήσει έναν σημαντικό αριθμό επιστημόνων πρωτίστως από τη Συρία αλλά και για να βοηθήσει την ένταξή τους στις χώρες υποδοχής.

Το νέο αυτό πρόγραμμα, φέρει την ονομασία Science4Refugees και όλοι οι πρόσφυγες με πτυχίο στις θετικές επιστήμες μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην πλατφόρμα Euraxess, τον δικτυακό τόπο της ΕΕ που διευκολύνει την
αναζήτηση εργασίας για τους ευρωπαίους ερευνητές ενώ υπάρχει και διαθέσιμο hashtag στο Twitter.

This afternoon launching the #science4refugees project @EURAXESS_ontour #science making the difference. CM pic.twitter.com/jt26Ba9Vin

— Carlos Moedas (@Moedas) October 5, 2015

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Έρευνας, Επιστήμης και Καινοτομίας, Κάρλος Μοέδας, το πρόγραμμα αυτό θα ωφελήσει την έρευνα στην Ευρώπη που αναζητά πάντα για «νέα μυαλά» ενώ παράλληλα θα «προσφέρει ευκαιρίες για μια άκρως ταλαντούχα αλλά μη προνομιακή κοινότητα».

Η δε πρωτοβουλία, όπως αναφέρεται και στον διαδικτυακό τόπο του Science έχει ήδη βρει ανταπόκριση από αρκετά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου στη Γαλλία και το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν στο Βέλγιο.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα