Ιταλία: Σύλληψη Αλγερινού που φέρεται να σχετίζεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε έναν Αλγερινό που φέρεται να παρείχε πλαστά έγγραφα σε ισλαμιστές εξτρεμιστές που σχετίζονταν με τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και το Παρίσι, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Πρόκειται για τον Τζαμάλ Εντίν Κουαλί, 40 ετών, που συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία κοντά στο Μπελίτσι, μικρή πόλη κοντά
στο Σαλέρνο. Σύμφωνα με το Reuters, για τον Κουαλί είχε βγει ένταλμα από τις βελγικές αρχές, για κατασκευή και παροχή πλαστών εγγράφων για χρήση σε παράνομη μετανάστευση.

Το όνομά του βρέθηκε σε έγγραφα σε επιδρομή σε διαμέρισμα κοντά στις Βρυξέλλες τον περασμένο Οκτώβριο, περιλαμβανομένων κάποιων με φωτογραφίες τρομοκρατών που σχετίζονταν με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, καθώς και τα ονόματα που χρησιμοποίησαν.

Αναμένεται έκδοσή του στο Βέλγιο τις επόμενες ημέρες. Όπως ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο, υποψίες προέκυψαν μετά τον έλεγχο των χαρτιών του από υπαλλήλους των αρχών μετανάστευσης, καθώς η αστυνομία αναζητούσε έναν άνδρα με το ίδιο όνομα, που ανήκε σε σπείρα η οποία είχε να κάνει με πλαστά έγγραφα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα