Η βουλευτής που μίλησε με τον Κουφοντίνα είχε συλληφθεί για κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβιστική επίθεση

Ως «ιδιάζουσα προσωπικότητα» περιγράφεται η βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Λέβα, η οποία βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω της πρόσφατης επίσκεψής της στον Δημήτρη Κουφοντίνα, σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

«Η διαδρομή της ως πολιτικού όντος ξεκινά με συμμετοχή στα φοιτητικά κινήματα έχοντας στην πλάτη κατηγορίες για βομβιστική επίθεση και κατοχή εκρηκτικών υλών, συνεχίζει με δραστηριοποίηση
υπέρ των κοινωνικών δικαιωμάτων και φτάνει έως την πρόσφατη επίσκεψη στον Δημήτρη Κουφοντίνα» αναφέρεται σχετικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλευόταν στις 27 Μαρτίου 2015 το καταδικασμένο μέλος της «17Ν», το νοσηλευτικό προσωπικό είδε τη βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ να μπαίνει στο θάλαμο του Κουφοντίνα και να βγαίνει ύστερα από 45 λεπτά συζήτησης. Το κλίμα της συνάντησης περιγράφεται ως οικείο με τη κ. Λέβα να τον ενημερώνει για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση των φυλακών Γ’ Τύπου.

Αντικείμενο συζήτησης και πολλών «ψιθύρων» στο νοσοκομείο έγινε το γεγονός ότι η βουλευτής κατά την αποχώρησή της ζήτησε από το παραβρισκόμενο προσωπικό να κλείσει το παράθυρο του δωματίου για να μην κρυώσει το μέλος της «17Ν». Λίγο αργότερα ο Κουφοντίνας διέκοψε «καλή τη πίστει» την απεργία πείνας.

Η κ. Λέβα έγινε αφορμή για να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο με τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κώστα Μπακογιάννη να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι διαπραγματεύεται με τρομοκράτες. Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε μιλώντας στον «ΕΤ» της Κυριακής οποιαδήποτε κατηγορία της προσάπτει η αξιωματική αντιπολίτευση για σχέσεις με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και στη συνέχεια διέκοψε απότομα την επικοινωνία χωρίς να θέλει να προσθέσει κάτι άλλο.

'Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Βασιλική Λέβα απασχόλησε για πρώτη φορά τις τοπικές αστυνομικές Αρχές των Ιωαννίνων το 1980. Την περίοδο αυτή φοιτούσε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και άρχισε να συμμετέχει σε φοιτητικά κινήματα και ακροαριστερές οργανώσεις.

«Το 1982 κατηγορήθηκε μαζί με ακόμα τρία άτομα για "βομβιστική επίθεση" (την περίοδο εκείνη ως βομβιστική επίθεση αναφερόταν και η εκτόξευση βομβών μολότοφ) στη γραμματεία της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων. Η επίθεση έγινε στις 5 Απριλίου 1982 όταν η κ. Λέβα ήταν 24 ετών. Στην κατοχή των τεσσάρων δραστών, οι οποίο οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες που είχαν κλαπεί από λατομείο. Μία από τις κατηγορίες για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν "ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά". Οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τότε την υπόθεση είχαν εκτιμήσει –σύμφωνα με τα όσα είχαν καταγράψει στις αναφορές τους- ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν να καούν γραπτά της κ. Λέβα που είχαν βαθμολογίες κάτω από τη βάση. Κατόπιν, η τότε φοιτήτρια διώχθηκε και πειθαρχικά με ποινή τη διαγραφή της από τη Σχολή» σημειώνεται.

Πριν από τα περιστατικά αυτά, συμπληρώνεται, η Ασφάλεια Ιωαννίνων είχε ασχοληθεί για ακόμα μία φορά με τη βουλευτή. Το 1980 η κ. Λέβα συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία για εξύβριση αστυνομικού στην πόλη των Ιωαννίνων. Τότε είχε κατηγορηθεί ότι είχε προκαλέσει επεισόδιο αποκαλώντας «μπάτσο» έναν αστυνομικό όταν αυτός επιχείρησε να κάνει εξακρίβωση στοιχείων σε έναν νεαρό φίλο της που τη συνόδευε. Στην απολογία της είχε υποστηρίξει ότι η λέξη «μπάτσος» δεν είναι βρισιά αλλά χαρακτηρισμός του οργάνου της τάξεως και πως βρισκόταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα