Η Γερμανία θα είναι πλέον υπεύθυνη για την ανακατανομή των Σύρων προσφύγων στην Ευρώπη

Η Γερμανία αναστέλλει τις διαδικασίες που προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙ» για τους πρόσφυγες που προέρχονται από την Συρία, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η ανακατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρει η βάση δεδομένων της Οργάνωσης «Asylum in Europe», στις 21 Αυγούστου ο κανονισμός αλλάζει, έτσι ώστε η Γερμανία να είναι αυτή που θα είναι υπεύθυνη για τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Ευρώπη.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ως τώρα ο συγκεκριμένος κανονισμός καθόριζε
πως υπεύθυνη να δώσει άσυλο στον αιτούντα πρόσφυγα είναι η χώρα στην οποία εισέρχεται πρώτη φορά. Από εδώ και στο εξής, νέες αιτήσεις Σύρων αιτούντων άσυλο θα περνούν άμεσα τις καθιερωμένες διαδικασίες ασύλου παρακάμπτοντας τις διαδικασίες της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία έχει ήδη εγγράψει από τον Ιανουάριο 44.417 αιτήσεις, ενώ εκτιμάται πως οι πρόσφυγες που θα καταφτάσουν μέσα στο 2015 στην χώρα θα είναι έως και 800.000.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα