Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας θέλει να κρύψει τους λογαριασμούς πίσω από τις κάλπες. Γελοιοποιούνται οι Έλληνες

«Δεν είναι εικόνα σοβαρής χώρας αυτή. Εκλογές, δημοψήφισμα και ξανά εκλογές μέσα σε επτά μήνες, δεν έχει συμβεί πουθενά στον κόσμο. Είναι μία εικόνα που γελοιοποιεί τους Έλληνες» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Ionian Channel.


Ερωτώμενος για τα αίτια της απόφασης του κ. Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ανέφερε ότι «αυτό έγινε για έναν και μόνο λόγο: γιατί θέλει να κρύψει τους λογαριασμούς του φθινοπώρου πίσω από τις κάλπες. Ο κόσμος γυρνάει τώρα από τις διακοπές του, ψηφίζει και μετά τον Οκτώβριο πληρώνει, τον Νοέμβριο πληρώνει, τον Δεκέμβριο πληρώνει. Είναι η συνήθης παραπειστική λογική των κομμάτων εξουσίας». Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στα capital controls που έχουν επιβληθεί στις τράπεζες αναφέροντας ότι «το κόστος από το κλείσιμο των τραπεζών είναι ανυπολόγιστο καθώς γονάτισαν την επιχειρηματική μεσαία τάξη της κοινωνίας».

Όσον αφορά στη σύνθεση της Βουλής που θα προκύψει από τις εκλογές, είπε ότι φοβάται τυχόν ενίσχυση των ακραίων δυνάμεων, όπως αυτών που μιλούν για δραχμή και αυτών που έχουν φασιστικές ιδέες. «Οι λύσεις όμως δεν υπάρχουν στα άκρα. Οι λύσεις βρίσκονται στη μετριοπάθεια και στη λογική. Η μετριοπάθεια πρέπει όμως να εμπεριέχει τόλμη και γρήγορες, σαφείς κινήσεις. Άλλα μιλάμε για μια χώρα που έχει ανάγκη, πάνω απ’ όλα, τη λογική. Δεν είναι προτεραιότητα ενός κινήματος να υπηρετεί την ιδεολογία» σημείωσε.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα