Γιούνκερ: Εντείνετε τις προσπάθειες για συμφωνία, οι συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει αρκετά

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προέτρεψε την ελληνική κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας με τους διεθνείς δανειστές, προειδοποιώντας ότι οι συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει αρκετά για την εύρεση γρήγορης λύσης.

«Σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την πορεία των συνομιλιών μέχρι τώρα. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για μεγαλύτερες προσπάθειες από την ελληνική πλευρά, προκειμένου να είμαστε σε θέση να κλείσουμε αυτό το θέμα με τρόπο που θα είναι προς όφελος των κοινών μας συμφερόντων» δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης
στη Βιέννη, σύμφωνα με το Reuters.

«Η ένταση των συνομιλιών αυξήθηκε μέσα στις τελευταίες τέσσερις ή πέντε ημέρες, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην ωριμότητα που απαιτείται για να φτάσουμε σε μια γρήγορη κατάληξη» σημείωσε.

Σημειώνεται ότι Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι ο Γιούνκερ, σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα είχε πει ότι η υπομονή του προς την Αθήνα φτάνει στο τέλος της.

«Η Ελλάδα έχει ανθρωπιστική κρίση, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί, οπότε δεν τίθεται θέμα εγκατάλειψής της» δήλωσε στη Βιέννη, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν τίθεται επίσης θέμα υποστήριξης της Ελλάδας με κάθε κόστος.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα