Γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους «ληστές των χρηματοκιβωτίων»

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης για την εξάρθρωση της περιβόητης «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων».

Εκατοντάδες ένστολοι από τουλάχιστον πέντε διαφορετικές υπηρεσίες επιχείρησαν σε Ασπρόπυργο, Μενίδι, Λιόσια, Καλλιθέα, καταυλισμούς αθιγγάνων και το στρατόπεδο Καποτά, με σκοπό τη σύλληψη μελών της διαβόητης συμμορίας και των υποομάδων της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε περίπου 20 συλλήψεις
περιφερειακών μελών των ληστών των χρηματοκιβωτίων. Πρόκειται κυρίως για άτομα από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για ποινικές υποθέσεις, όπως επίσης για μερικούς Ρομά και έναν Αλβανό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τέσσερα μέλη της συμμορίας, που φέρονται να έχουν αρχηγικό ρόλο, δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν εντοπίστηκαν στα σημεία όπου κινούνταν το τελευταίο διάστημα.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχιστούν και σήμερα Παρασκευή, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των αναζητήσεων τόσο για πρόσωπα όσο και για κρησφύγετα που θα μπορούσαν να κρύβουν κλοπιμαία και οπλισμό.

Οι «ληστές των χρηματοκιβωτίων» ευθύνονται για δεκάδες επιθέσεις σε εγκαταστάσεις εταιριών στην Αττική και σε όμορους νομούς. Εισέβαλλαν τουλάχιστον μία φορά κάθε εβδομάδα σε κτίρια, ακινητοποιούσαν τους φύλακες, τους έδεναν με πλαστικές χειροπέδες και ξήλωναν τα χρηματοκιβώτια.

Στη συνέχεια, έκαιγαν τα αυτοκίνητα διαφυγής τους, τα οποία ήταν πάντα κλεμμένα. Τους τελευταίους επτά μήνες φέρονται να έχουν διαπράξει περισσότερες από 45 ληστρικές επιδρομές. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνταν με την υπόθεση γνώριζαν ότι είχαν να κάνουν με ποινικούς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ενώ θα ερευνηθούν και σχέσεις τους με άτομα που βρίσκονται έγκλειστα σε φυλακές της χώρας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα