Γάζα: Βομβαρδισμοί και μάχες στο νοσοκομείο Αλ Σίφα - Επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις το Ισραήλ

Άμαχοι εγκαταλείπουν την περιοχή γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίσφα στην πόλη της Γάζας μετά την έναρξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού εντός και περιμετρικά αυτού (18 Μαρτίου 2024)

Μάχες και βομβαρδισμοί εκτυλίσσονται από τα ξημερώματα στο εσωτερικό και στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου Αλ Σίφα, στην πόλη της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως διεξάγει «στοχευμένη» επιχείρηση ενώ αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν πως ακούγονταν βομβαρδισμοί και πυρά κι ότι βρίσκονταν

σε εξέλιξη μάχες ενώ υπάρχον αναφορές για νεκρούς και εγκλωβισμένους. 

Ο αριθμός των νεκρών στην Γάζα από την έναρξη του πολέμου πριν πεντέμισι περίπου μήνες έχει φτάσει τους 31.726 και 73.792 έχουν τραυματιστεί. 

Η Δύση συνεχίζει να πιέζει για μια παύση πυρός αρκετών εβδομάδων ενώ το Ισραήλ που αρχικά απείχε από τις τελευταίες διαπραγματεύσεις με την Χαμάς και διεθνείς μεσολαβητές, ανακοίνωσε πως τελικά θα αποστείλει σήμερα στο Κατάρ υψηλόβαθμη αποστολή, υπό τον επικεφαλής της Mossad. Στόχος είναι, σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους  μια παύση πυρός έξι εβδομάδων στη Γάζα, στο πλαίσιο της οποίας οι Παλαιστίνιοι μαχητές θα απελευθερώσουν 40 ομήρους.

Αυτή η φάση των συνομιλιών μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες, εκτίμησε ο αξιωματούχος, επικαλούμενος τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στις διαπραγματεύσεις.

Ισραήλ: Το χρησιμοποιούν τρομοκράτες

Στο μεταξύ από το πρωί μονάδες του ισραηλινού στρατού «διεξάγουν (...) στοχευμένη επιχείρηση στη ζώνη του νοσοκομείου Ας Σίφα», η οποία εξαπολύθηκε λόγω «πληροφοριών που υποδεικνύουν τη χρήση του νοσοκομείου από υψηλόβαθμους τρομοκράτες της Χαμάς», ανέφερε το Τελ Αβίβ. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάζα, Βομβαρδισμοί, Αλ Σίφα - Επιστρέφει, Ισραήλ,gaza, vomvardismoi, al sifa - epistrefei, israil