Ο Πούτιν μετά τη νίκη με 88%...στηρίζει Τραμπ: "Γελάει ο κόσμος με αυτά που συμβαίνουν στις ΗΠΑ"

Με ένα ποσοστό που θυμίζει περισσότερο εποχές ΕΣΣΔ που φτάνει σχεδόν το 88% και χωρίς πραγματικούς αντιπάλους στις εκλογές, ο Βλάντιμιρ Πούτιν εξασφάλισε την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα νίκη του κερδίζοντας μια ακόμη προεδρική θητεία στην Ρωσία. Μάλιστα όχι μόνο, σύμφωνα πάντα με την ρωσική εκλογική επιτροπή, εξασφάλισε το μεγαλύτερο ποσοστό από όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες ήταν υποψήφιος

αλλά  και η συμμετοχή των πολιτών στις προεδρικές εκλογές έφτασε το 77,44%, που είναι ποσοστό-ρεκόρ για τη μετασοβιετική εποχή. 

Έτσι, ο Πούτιν θα συνεχίσει για ακόμη έξι χρόνια να ηγείται της Ρωσίας όπως κάνει χωρίς διακοπή από το 2000-ως πρόεδρος ή πρωθυπουργός. Μάλιστα εάν καταφέρει να την ολοκληρώσει θα ″ισοφαρίσει” σε διάρκεια την θητεία του μαρκοβιότερου ηγέτη της χώρας, Ιωσήφ Στάλιν. 

Στην ομιλία του, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Πούτιν σκιαγράφησε το πορτρέτο μιας Ρωσίας που ”δυναμώνει” και τόνισε πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την ”εκφοβίζει”, σαφή προφανώς αναφορά στην Δύση. 

″Δεν έχει σημασία ποιος θέλει να μας εκφοβίσει ή σε ποιο σημείο, ποιος θέλει να μας συντρίψει ή σε ποιο σημείο, την θέληση και την συνείδησή μας. Κανείς ποτέ δεν πέτυχε να κάνει κάτι τέτοιο στην ιστορία. Αυτό δεν έχει αποτέλεσμα σήμερα ούτε θα έχει στο μέλλον” είπε ο 71χρονος ρώσος πρόεδρος.

Στήριξη σε Τραμπ και πρώτη αναφορά σε Ναβάλνι

Δεν έλλειψαν όμως και οι βολές προς τις ΗΠΑ που συνοδεύτηκε από μια έμμεση στήριξη μάλιστα στον Ντόναλντ Τραμπ

Ερωτηθείς από το αμερικανό δίκτυο ΝΒC εάν οι εκλογές διεξήχθησαν δημοκρατικά ο Πούτιν επέλεξε να επιτεθεί στο πολιτικό και δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ

President of Russia Vladimir Putin thanked the citizens who voted in the presidential elections and said that they are all on the same team.

"The source of power in Russia is the people," he said.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πούτιν, Τραμπ, Γελάει, ΗΠΑ,poutin, trab, gelaei, ipa