Φουκουγιάμα: Γάτα έπεσε σε δεξαμενή με επικίνδυνο χημικό και έχει σημάνει συναγερμός (βίντεο)

Μια πόλη στην Ιαπωνία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού  αφότου γάτα έπεσε σε δεξαμενή σε επικίνδυνο χημικό μέσα στη νύχτα. Το ζώο κατάφερε να σωθεί και εξαφανίστηκε, γεγονός που εγείρει μεγάλη ανησυχία.

Οι ιθύνοντες της Φουκουγιάμα, στην επαρχία της Χιροσίμα, ενημέρωσαν πως ενίσχυσαν τις περιπολίες  για τον εντοπισμό της γάτας και έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην την πλησιάσουν, σε περίπτωση

που βρεθεί μπροστά τους, αναφέρει το CNN.

Τελευταία φορά, εντοπίστηκε από κάμερα ασφαλείας, την ώρα που έφευγε από το εργοστάσιο όπου έλαβε χώρα το ατύχημα την Κυριακή (10/3). 

Ο Akihiro Kobayashi, υπεύθυνος του εργοστασίου Nomura Mekki Fukuyama, σημείωσε πως οι εργάτες βρήκαν το σκέπασμα της δεξαμενής σκισμένο και τις τελευταίες μέρες έχουν όλοι εστιασμένη την προσοχή τους στο να βρουν τη γάτα

Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι εργαζόμενοι φορούν ειδικές προστατευτικές στολές και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ασφάλειά τους.

Τη Δευτέρα, εργαζόμενοι εντόπισαν πατημασιές του ζώου που κατέληγαν σε μια δεξαμενή, βάθους 3 μέτρων, με εξασθενές χρώμιο  Chromium-6. Πρόκειται για χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο αλλά και εξανθήματα και φλεγμονές, αν έρθει σε επαφή με το δέρμα ή γίνει εισπνοή. Η ουσία έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την ταινία “Erin Brockovich”,  με πρωταγωνίστρια την Julia Roberts.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) προειδοποιούν πως «είναι επιβλαβές για τα μάτια, το δέρμα και το αναπνευστικό σύστημα». 

Οι Αρχές κάνουν έρευνες στη γύρω περιοχή, αλλά παραμένει άγνωστο εάν το γατί είναι ακόμα ζωντανό ή κατέληξε. Πιστεύεται, πάντως, πως μάλλον έχει πεθάνει. 

«Ακόμη κι αν η γούνα προστάτευσε το δέρμα από το να υποστεί μεγάλα εγκαύματα, οι γάτες καθαρίζουν τη γούνα τους γλείφοντας την, μεταφέροντας το διαβρωτικό διάλυμα στο στόμα» εξήγησε η Linda Schenk, ερευνήτρια που ειδικεύεται στην αξιολόγηση χημικών κινδύνων στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας.

«Εικάζω ότι η γάτα, δυστυχώς, είναι νεκρή, ή θα πεθάνει σύντομα, από τα χημικά εγκαύματα». 

Related...Βρετανία: Διασώθηκε γάτα με δύο μύτεςΑνδρας μολύνθηκε από άγνωστο βακτήριο μετά από δάγκωμα γάτας (Εικόνες)Η γάτα σας θα σας έλεγε χοντρό αν μπορούσε να μιλήσει
Keywords
Τυχαία Θέματα