Φίλης: Τελική η απόφαση για κλιμακωτό ΦΠΑ στην παιδεία. Όποιος πάει το παιδί του σε ιδιωτικό θα αναλάβει το κόστος

Τελική είναι η απόφαση για κλιμακωτό ΦΠΑ στην Παιδεία, επεσήμανε ο υπουργός, Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, τα ιδιωτικά σχολεία είναι μια τυπική μορφή εκπαίδευσης και την ίδια μορφή προσφέρει και το κράτος. «Όποιος πάει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο θα αναλάβει το κόστος αυτής της επιλογής» υπογράμμισε για
το 13%.

«Δεν αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία που τα παιδιά τους τα στέλνουν στα δημόσια σχολεία αφορά πολλές οικογένειες... συζήτηση πρέπει να γίνει και για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου» υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας. Ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι όσοι πάνε στα ιδιωτικά σχολεία «είναι ζάπλουτοι και Κροίσοι, είναι εύποροι βεβαίως».

Για τον ΦΠΑ 6% υποστήριξε ότι τα φροντιστήρια πάσης φύσεως, τα ΙΕΚ, καλύπτουν άλλες ανάγκες οι οποίες δεν καλύπτονται από τη δημόσια εκπαίδευση, το 6% είναι συμβολικού τύπου φορολόγηση που έχει απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις, και δεν θα έχει επιπτώσεις στην απασχόληση.

Όσον αφορά το 0% σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, παραδέχθηκε ότι «εδώ η Πολιτεία είναι παντελώς αδύναμη να προσφέρει δημόσιες υπηρεσίες» και γι’ αυτό δεν επιβάλλεται φόρος.

«Το μέτρο δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία λόγω των συγκυριών, η φορολόγηση του κρέατος θα είχε άλλες συνέπειες. Πιστεύω ότι θα δεχθούν το μέτρο οι δανειστές» σχολίασε ακόμη ο υπουργός Παιδείας.

«Υπάρχει ζήτημα εργασιακών σχέσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση εφεξής θα είναι ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και όχι του Εργασίας» ανακοίνωσε επίσης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα