Αρχίζει τον «χορό» των κινητοποιήσεων η ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο και παναττική στάση εργασίας

Συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 13.00 διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με την Επιτροπή Σωτηρίας του ΜΤΠΥ, την ΠΕΣΕΚ (Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών), την ΠΟΠΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων), το Σύλλογο Εργαζομένων στο ΜΤΠΥ και την ΟΣΥΠΕ. (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας).

Παράλληλα, κηρύσσει παναττική Στάση Εργασίας
από τις 12.30μμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός είναι η σωτηρία του ΜΤΠΥ (Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων).

«Στις 12.10.2015 το Δ.Σ. του Μ.Τ.Π.Υ. αποφάσισε να περικόψει κατά 50% το μέρισμα, στους δικαιούχους του Ταμείου. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την κατάργηση της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (από 1.1.2015) και την κατάργηση της διάταξης του ν.4325/2015 από την παρούσα Κυβέρνηση, διάταξη που έδινε τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Ταμείου από το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών). Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση αφήνει το Ταμείο να καταρρεύσει και θα χρησιμοποιήσει την «αδυναμία» του Ταμείου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, για να το κλείσει» υποστηρίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως, από πλευράς της, η ΓΣΕΕ έχει αποφασίσει – μαζί με την ΑΔΕΔΥ- και πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας στις 12 Νοεμβρίου και διοργάνωση συλλαλητηρίου με την κατάθεση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων που θα κατατεθεί στη Βουλή .

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Αναζητήσεις
κοπηκε τομερισμα μετοχικου ταμειου για τους πολιτικους υπαλληλους?
Τυχαία Θέματα