Εξηγήσεις από τη ΝΔ για πιθανή εμπλοκή προσώπων στα Paradise Papers ζητά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Εξηγήσεις από τη ΝΔ για πιθανή εμπλοκή στα Paradiase Papers προσώπων που βρίσκονται κοντά στην ΝΔ ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Η κυβέρνηση αναδεικνύει το σκάνδαλο των Paradise Papers εκτιμώντας ότι η ΝΔ θα βρεθεί σε δύσκολη θέση και ο Δ. Τζανακόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι «λειτούργησε σαν αυτόν που έχει τη μύγα και μυγιάζεται».

«Με την χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει ότι στις λίστες υπάρχουν ονόματα και η ΝΔ επιχειρεί
να οικοδομήσει την υπερασπιστική της γραμμή», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «θα ελεγχθούν όλοι όσοι βρίσκονται στα Paradise Papers, αλλά αν η ΝΔ μπορεί να μας διαφωτίσει για κάποιες περιπτώσεις την καλούμε να το κάνει άμεσα».

«Προκαλεί εντύπωση η άνευ λόγου αμυντική ανακοίνωση της ΝΔ. κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει ότι στη ΝΔ γνωρίζουν ότι υπάρχουν ονόματα που αγγίζουν την ΝΔ. αν το γνωρίζει να μας δώσει τις πληροφορίες και να διαφωτίσει το θέμα», τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος και επεσήμανε ότι «η ΝΔ λειτούργησε ως αυτόν που έχει τη μύγα και μυγιάζεται. Φάνηκε σαν να έχει πληροφορίες ότι εμπεριέχονται πρόσωπα με τα οποία η ΝΔ έχει ειδικές σχέσεις. Αν το γνωρίζει να αφήσει τα μισόλογα και την προσπάθεια οικοδόμησης υπερασπιστικής γραμμής στους δικηγόρους που πληρώνονται γι’ αυτή τη δουλειά. Να μας πει τι είναι αυτό που φοβάται».

Επιτυχημένος υπουργός ο Ν. Τόσκας

Αναφερόμενος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναι «εξ αντικειμένου προβοκατόρικη» και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα. «Μετά τις επιτυχίες της ΕΛΑΣ το τελευταίο διάστημα όχι μόνο απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, αλλά κρίνεται και ως ένας επιτυχημένος υπουργός. Πριν λίγη ώρα προσήχθη ο βασικός ύποπτος για την δολοφονία της 32χρονης στο δεύτερο νεκροταφείο. Όσοι ανησυχούν αν η ηγεσία του Ν. Τόσκα είναι αποτελεσματική την απάντηση δίνει η πραγματικότητα», υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «προβοκατόρικες και εγκληματικές ενέργειες» που «δεν γίνονται δεκτές» και τόνισε ότι «οι δράστες θα υποστούν την συνέπεια του νόμου». «Τέτοιου τύπου επιθέσεις λειτουργούν αντικειμενικά ως προβοκατόρικες γιατί σπέρνουν το φόβο» διευκρίνισε ο Δ. Τζανακόπουλος ο οποίος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι «έστησαν φτηνό παιχνίδι εντυπώσεων. Η ΝΔ επενδύει διαρκώς σε μία ακραία πολιτική ατζέντα. Βρίσκει καταφύγιο στην παραδοσιακή ατζέντα της ακροδεξιάς».

Αναφερόμενος στο θέμα της αποσυμφόρησης των φυλακών ο Δ. Τζανακόπουλος εξήγησε ότι «οι αποσυμφορητικοί νόμοι έχουν έκτακτο χαρακτήρα και γι’ αυτό έχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης. Ο νόμος Παρασκευόπουλου έληξε τον Οκτώβριο και ψηφίσθηκε άλλος νόμος προ μηνός. Μόλις λήξει και αυτός ο νόμος τον Αύγουστο του 2018 επανερχόμαστε στις ισχύουσες διατάξεις. Το κάνουμε για να μην καταδικάζεται η χώρα για παραβίαση των δικαιωμάτων των κρατουμένων».

Για την συνεδρίαση του Eurogroup επεσήμανε ότι το θέμα της Ελλάδας συζητήθηκε για δύο λεπτά. «Υπήρξε προσπάθεια να παρουσιαστεί η συνεδρίαση ως μία διαδικασία κατά την οποία ο υπουργός ήταν υπόλογος. Η συζήτηση για την Ελλάδα διήρκεσε δύο λεπτά. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε πρωτοβουλίες για να λυθούν τα προβλήματα που θέτουν οι συμβολαιογράφοι» υπογράμμισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα