Γκιουλέκας: Βιώνουμε ένας καθεστώς πλήρους ανομίας

«Με τις ιδεοληψίες των σημερινών κυβερνώντων βιώνουμε ένα καθεστώς πλήρους ανομίας» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»

Αναφερόμενος στην επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γκιουλέκας επισήμανε: «Κάποιος με καλάσνικοφ πυροβόλησε

για να σκοτώσει αστυνομικό, στην καρδιά της Αθήνας. Αν δεν έπεφτε κάτω ο αστυνομικός, φωνάζοντας και στους συναδέλφους του να καλυφθούν, θα ήταν νεκρός. Μέσα στο κέντρο της Αθήνας δεν υπάρχει η παραμικρή αίσθηση και ίχνος ασφάλειας στον πολίτη, γιατί βλέπει πια ότι εν ψυχρώ, με καλάσνικοφ, με πολεμικά όπλα, πυροβολούνται αστυνομικοί, λίγα τετράγωνα από το Σύνταγμα».

«Εμένα η βία δε με νοιάζει αν προέρχεται από την άκρα Δεξιά ή την άκρα Αριστερά, από όπου κι αν προέρχεται είναι καταδικαστέα. Η σημερινή κυβέρνηση αλληθωρίζει επικίνδυνα, όταν προέρχεται η βία από την ομάδα των αριστεριστών, εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά, εκεί συνομιλούν μαζί τους», σημείωσε.

Σχετικά με τη συζήτηση για την αποσυμφόρηση των φυλακών και την προοπτική αντικατάστασης του νόμου Παρασκευόπουλου από πάγια νομοθεσία και έναν νέο ποινικό κώδικα για το σύστημα ποινών ο αν. τομεάρχης της ΝΔ παρατήρησε πως «δεν είναι θέμα διαδικασίας, όταν κάτι δε λειτουργεί προς τη σωστή κατεύθυνση κι όταν ένας νόμος επιτρέπει να βγουν έξω εγκληματίες όπως αυτός, ο οποίος σκότωσε τον Ζαφειρόπουλο». «Εμείς φωνάζαμε από την πρώτη στιγμή ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου βγάζει έξω επικίνδυνους εγκληματίες και πολλοί αυτούς θα υποτροπιάσουν, όπως υποτροπίασαν, επομένως το θέμα δεν είναι να επικαλείται η κυβέρνηση ότι θα έρθει το επόμενο νομοσχέδιο», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει όσα αποκαλύπτει η διεθνής έρευνα των Paradise Papers τόνισε ότι η ΝΔ επιθυμεί να έλθουν όλα στο φως, χωρίς καμία απολύτως επιφύλαξη. Σημείωσε, ακόμη, ότι «η κυβέρνηση έλεγε ότι θα ξεσκεπάσει όλα αυτά που κρύβονται πίσω από τις λίστες, που η αμαρτωλή ΝΔ κάποτε δεν ερευνούσε και θα 'ρθει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως θα φέρει έσοδα και θα στείλει τους κατεργάρηδες στον πάγκο τους». «Είδατε κανέναν κατεργάρη να πηγαίνει στον πάγκο του;», διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως «το διάστημα 2015-17 έχουν γίνει πολύ λιγότερες διερευνήσεις υποθέσεων, από ό,τι παλαιότερα, από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ και από άλλες λίστες».

Ερωτηθείς, εξάλλου, πώς κρίνει η ΝΔ τις διεργασίες στον χώρο της κεντροαριστεράς και πώς τοποθετείται στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον υπό διαμόρφωση νέο φορέα ο κ. Γκιουλέκας ανέφερε: «Εμείς έχουμε πει ότι θα επιδιώξουμε σε κάθε περίπτωση τις ευρύτερες δυνατές πολιτικές συμμαχίες, είτε είμαστε μια κυβέρνηση που χρειάζεται να στηριχθεί και σε άλλα κόμματα για να κυβερνήσει, είτε μία κυβέρνηση αυτοδύναμη».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα