Ενημέρωση της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της ΚΟ από τον Αλέξη Τσίπρα

«Οργασμός» ενημέρωσης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τόσο στους πολίτες όσο και στο εσωτερικό του κόμματος, τη στιγμή που η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και ενώ έρχεται το πολυνομοσχέδιο.

Μετά την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στο Star, στην οποία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για δημοψήφισμα εάν χρειαστεί, ενώ παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η συμφωνία με τους δανειστές
θα κλείσει σύντομα, αργά το μεσημέρι θα ενημερώσει για τη διαπραγμάτευση την Πολιτική Γραμματεία και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Η ενημέρωση θα γίνει σε κοινή συνεδρίαση στις 15:00 και στο επίκεντρο της σύσκεψης αναμένεται να βρεθεί το πολυνομοσχέδιο, η κατάρτιση του οποίου ολοκληρώνεται εντός της ημέρας.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Το απόγευμα της Πέμπτης θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Βαρουφάκης: Δεν έχουν μπέσα οι δανειστές

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατηγόρησε τους δανειστές για έλλειψη «μπέσας» και για διαφορά πολιτικής.

«Δεν υπήρξε αστοχία, υπήρξε διαφορά πολιτικής», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος δέχθηκε σειρά ερωτήσεων, φθάνοντας το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών.

«Αν είχαμε τη δυνατότητα να βλέπουμε στο μέλλον θα πορευόμαστε διαφορετικά», σημείωσε, σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα περί παραπλάνησης. «Εμείς», πρόσθεσε, «πήγαμε με την αίσθηση ότι μια συμφωνία είναι μια συμφωνία, ότι όταν σφίγγουμε το χέρι και λέμε ότι αυτό σημαίνει το "α" και όχι το "β" σημαίνει το "α" και όχι το "β". Από την άλλη πλευρά δυστυχώς δεν επεδείχθη η ίδια προσήλωση στη μπέσα».

Υπενθυμίζεται ότι πλέον τα κλειδιά της διαπραγμάτευσης τα κρατά το δίδυμο Τσακαλώτος - Χουλιαράκης, με την κυβέρνηση να ελπίζει να ξεκλειδώσει τις συζητήσεις με τους εταίρους και να καταλήξει σύντομα σε μια καταρχήν συμφωνία.

Τι θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τα μέτρα που είχε αποστείλει η κυβέρνηση στους θεσμούς πριν από περίπου ενάμιση μήνα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το σχέδιο νόμου, του οποίου αναμένεται έως απόψε το βράδυ να είναι έτοιμες οι βασικές γραμμές του θα προβλέπει:

Έλεγχο εμβασμάτων-off shore
Καταπολέμηση απάτης ΦΠΑ
Δημοπράτηση τηλεοπτικών αδειών
Αλλαγές Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος
Λοταρία αποδείξεων
Καταπολέμηση λαθρεμπορίου καυσίμων-καπνού-ποτών
Μέτρα αύξησης φορολογικών εσόδων
Ενίσχυση φοροεισπρακτικού μηχανισμού
Ιντερνετικό στοίχημα
Πληρωμή οφειλών από φορολογικούς ελέγχους
Φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων
Έλεγχο ενδοομιλικών συναλλαγών
Εκκρεμείς υποθέσεις φορολογίας κεφαλαίου
Φοροδιαφυγή ελεύθερων επαγγελματιών
Φόρος πολυτελείας
Έσοδα από πολιτιστικές δραστηριότητες
Ενίσχυση της αυτονομίας της ΓΓΔΕ
Μεταρρύθμιση Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα