Ενδοοικογενειακή βία: Ερχονται πάνω από 70 safe houses για τα θύματα σε όλη τη χώρα

Περισσότερα από 70 «καταφύγια» για θύματα ενδοοικογενειακής βίας αναμένεται να είναι διαθέσιμα τις αμέσως επόμενες ημέρες σχεδόν σε κάθε γωνιά της επικράτειας.

Τα «safe houses», όπως τα αποκαλούν, θα είναι οικήματα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας, σε κάθε νομό της χώρας ουσιαστικά, μόνο που σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι περισσότερα από ένα λόγω γεωγραφικής ιδιαιτερότητας, όπως για παράδειγμα στα νησιά των Κυκλάδων.

Σε περιοχές, όπου υπάρχει αστυνομική εγκατάσταση εύκαιρη, όπως για παράδειγμα Σχολές Αστυφυλάκων και Σχολές Μετεκπαίδευσης, τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας θα φιλοξενούνται

σε αυτές. Σε διαφορετική περίπτωση οι επικεφαλής των Διευθύνσεων Αστυνομίας, σε συνεργασία με ΟΤΑ, την Εκκλησία και διάφορους Οργανισμούς, θα βρουν τα οικήματα, ενώ εάν και με αυτόν τον τρόπο δεν εξασφαλιστούν τότε θα μισθώνονται δωμάτια ξενοδοχείων ή διαμερίσματα, τα οποία θα φυλάσσονται επί εικοσιτετραώρου βάσεως από αστυνομικούς, για όσο χρόνο σε αυτά θα διαμένουν θύματα.

Σε αυτούς τους χώρους θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούνται γυναίκες, ακόμα και με τα παιδιά τους, για μία βραχυχρόνια διαμονή, μέχρις ότου ουσιαστικά εκλείψει η απειλή για τη ζωή τους.

Από τις αστυνομικές αρχές θα γίνεται μία αξιολόγηση των απειλών, προκειμένου να μην στερηθεί το safe house κάποιος πολίτης, που θα το έχει πραγματικά ανάγκη, ενώ το «καταφύγιο» θα εκκενώνεται, όταν δεν θα υπάρχει πλέον η απειλή, εάν για παράδειγμα αποφασιστεί η προσωρινή κράτηση τού δράστη- κακοποιητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΥπολειτουργεί η Ελληνική Αστυνομία;Γυναικοκτονία και συστημική αποτυχίαΧάνομαι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενδοοικογενειακή, Ερχονται,endooikogeneiaki, erchontai