Εισαγγελική έρευνα για το εμπόριο νεφρών στο Βόλο

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, την περασμένη Κυριακή, με τίτλο «Εμπόριο φρίκης με νεφρούς». Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου θα πάρει καταθέσεις από κάθε αρμόδιο ώστε να εξακριβωθεί η τέλεση ή μη παράνομου εμπορίου οργάνων και κάθε τυχόν αξιόποινη πράξη γύρω από την υπόθεση.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας, το τελευταίο διάστημα Βολιώτες λαμβάνουν μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από άτομα που εμφανίζονται ως γιατροί με έδρα το εξωτερικό, που τους παρακινούν να πουλήσουν

τους νεφρούς τους έναντι αμοιβής.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μίλησε για το θέμα με τον κ. Βασίλη Γιαννάκο, πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών «Οι Αγιοι Ανάργυροι». «Είναι αδίστακτοι. Θέλουν να πλουτίσουν με τη δυστυχία απελπισμένων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να υποβληθούν σε μεταμόσχευση. Να μην πιστεύουν όσους κάνουν εμπόριο ελπίδας με το πρόβλημά τους», είχε πει ο ίδιος.

Αναλυτικά το mail που στάλθηκε ανέφερε τα εξής: «Θέλετε να αγοράσετε ένα νεφρό ή θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας; Aν αναζητάτε την ευκαιρία να πουλήσετε τα νεφρά σας για χρήματα λόγω capital controls και οικονομικών προβλημάτων, και δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε επικοινωνήστε μαζί μας, ακόμη και σήμερα, και θα σας προσφέρουμε καλή προσφορά για το νεφρό σας. Ο γιατρός Ντ…. είναι Νεφρολόγος. Ειδικεύεται στη χειρουργική των νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά και τη μεταμόσχευση νεφρών με έναν αντίστοιχο δότη. Βρισκόμαστε στην Ινδία, την Τουρκία, τη Νιγηρία, τις ΗΠΑ, τη Μαλαισία. Αν είστε ενδιαφερόμενοι να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».

Το μήνυμα παρέπεμπε σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλεφωνικό αριθμό Whatsapp. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου καλείται να διερευνήσει την υπόθεση και να λάβει καταθέσεις από κάθε αρμόδιο. Η δικογραφία της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Εισαγγελία Βόλου για τις περαιτέρω ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα