Αργολική ενημερότητα απ’ την ΕΡΤ Τρίπολης

08:26 19/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

* Αλλάζει κατεύθυνση η οδός Γούναρη, στο Άργος και μετατρέπεται σε είσοδο, από το ύψος του Αρχαίου Θεάτρου προς το κέντρο και την έξοδο της πόλης, προς την οδό Κορίνθου. Έτσι διευκολύνεται η κίνηση για όσους έρχονται στο κέντρο από την οδό Τριπόλεως με προορισμό το βόρειο τμήμα του Άργους.

* Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή, Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Β. Αποστόλου, με θέμα την έκθεση που κοινοποίησε η ΔΑΟΚ Αργολίδας με την οποία προβαίνει

σε απολογισμό των σημαντικών ζημιών στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ελιάς, που προκλήθηκαν στην Αργολίδα, από τις δύο χαλαζοπτώσεις της 16ης Ιουνίου και 8ης Νοεμβρίου 2017.
O κ. Ανδριανός ρωτά τον υπουργό:
– Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την χωρίς καθυστερήσεις αποζημίωση των παραγωγών της Αργολίδας που επλήγησαν οι παραγωγοί που επλήγησαν από τις δύο χαλαζοπτώσεις του 2017.
– Αν προτίθεται η Κυβέρνηση να ανακαλέσει την πρακτική υπολογισμού της αποζημίωσης των εσπεριδοειδών βάσει της τιμής χυμοποίησης η οποία, όπως αναφέρεται και στο ως άνω κείμενο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική προκληθείσα ζημιά”.

* Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα, με τίτλο: «Πάρε χρώμα και ζωγράφισε τη ζωή σου», στο Κατάστημα Κράτησης Ενηλίκων Τίρυνθας, θα γίνει σήμερα στις 14.30. Εμψυχώτριες είναι οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες: Άννα Μαρίνα Καργιωτάκη, Αναΐς Μισκάλ Επιβλέπουσα Καθηγήτρια η Άλκηστις Κοντογιάννη.
Ένα άλλο Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για τους μαθητές της E΄ τάξης των πρότυπων εκπαιδευτηρίων Αφών Μαλτέζου, υλοποιείται στην Εθνική Πινακοθήκη Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου, παράρτημα Ναυπλίου, σήμερα από τις 11.00 με τίτλο: ‘’ Ο Ήρωας του πίνακα. Εγώ;,
Εμψυχώτριες είναι οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες: Βίκυ Μουστάκα (Θεατρολόγος), Έλενα Βλαχογιάννη (Θεατρολόγος) .
Το πρόγραμμα με τίτλο: «Όλα είναι στο μυαλό …. Ξεκίνα να παίζεις» θα υλοποιηθεί στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου την προσεχή Δευτερά, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου και ώρα 13.30 Εμψυχώτριες είναι οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες: Μιχαλοπούλου Βασιλική, Μπεκιάρη Αδαμαντία, Στεργιάννη Αλεξάνδρα Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Άλκηστις Κοντογιάννη.

* Εθελοντική αιμοδοσία θα γίνει το Σάββατο 20 Ιανουαρίου ώρα 09:00 έως 13:00, στο 1ο δημοτικό σχολείο Άργους. Η πρωτοβουλία ανήκει στην τράπεζα αίματος που συγκρότησαν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης του Άργους.

* Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου, το ερχόμενο Σάββατο στις 9 μ.μ. σε ταβέρνα, στην περιοχή Πυργιώτικα.

* Ο Δήμος Άργους –Μυκηνών, διοργανώνει εκδήλωση βράβευσης μαθητών του Δήμου Άργους Μυκηνών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 17:00 το απόγευμα.

* Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση του Δαναού, στο Άργος Πρόεδρος : Σωτήρης Κωτσοβός.

*Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 μ.μ., ο ΄΄ ΔΑΝΑΟΣ», κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα, στην αίθουσα διαλέξεων του Μεγάρου του, με συναυλία βραβευμένων νέων σολίστ, σε συνεργασία με το Διεθνές Μουσικό Σωματείο ΄΄Τζίνα Μπαχάουερ ΄΄, του οποίου Πρόεδρος είναι ο Κωνσταντίνος Καράμπελας- Σγούρδας.

* Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Νομού Αργολίδας, διοργανώνει την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 στο Φουγάρο του Ναυπλίου.

* Την γαλλογερμανική δραματική ταινία του Ραούλ Πεκ «Όταν ο Μαρξ συνάντησε τον Ενγκελς» (2017), θα προβάλει ο Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος «Δον Κιχώτης» (Καλαμαρά 4, Άργος) σήμερα στις 9 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΠΟΡ

* Ξαναρχίζει το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της χάντμπολ πρέμιερ. Ο αγώνας -ντέρμπι ΑΕΚ –Διομήδη Άργους, θα διεξαχθεί στην αίθουσα ΄΄Γιώργος Κασιμάτης΄΄, στο ΟΑΚΑ, την Κυριακή στις 8 μ.μ. , με τηλεοπτική κάλυψη από το web tv της ΕΡΤ.

* Το ΔΣ του Παναργειακού και η Οικονομική Επιτροπή, η οποία εξελέγη από τη Γεν .Συνέλευση (που πραγματοποιήθηκε την 27 Δεκέμβρη), καλεί σε συγκέντρωση την 22 Ιανουαρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, στο Εργατικό κέντρο Άργους, όλα τα μέλη και φίλους του Συλλόγου, να παρευρεθούν προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τη πορεία της Ομάδος.

* Για το πρωτάθλημα της Γ εθνικής μπάσκετ ο πρωτοπόρος, στον όμιλο του, Οίακας Ναυπλίου, υποδέχεται την Κυριακή, στις 5 την ομάδα της Νέας Ιωνίας.

σύνταξη ειδήσεων
Γιάννης Γαλανόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα