Έφτιαξαν για πλάκα μία εφαρμογή χωρισμού και έλαβαν 6.000 αιτήσεις

Το Tinder το γνωρίζετε όλοι; Είναι μία εφαρμογή που μπορεί να βρεις ταίρι από τις επιλογές που εμφανίζονται στο κινητό σου και να πατήσεις δεξιά για να πεις «ναι» ή αριστερά για να πεις «όχι».

Φανταστείτε να υπήρχε μία εφαρμογή που θα μπορούσε κανείς να χωρίσει κάποιον με τον ίδιο τρόπο, όσο απλά, δηλαδή, ξεκινά μία σχέση. Κουνώντας το δάχτυλο αριστερά ή δεξιά. Αυτό σκέφτηκε ο Jordan Laird, o 28χρονος εμπνευστής της εφαρμογής Binder. Ο ίδιος αναφέρει ότι πλέον υπάρχει μία εφαρμογή για όλα, οπότε γιατί όχι και για τον χωρισμό;

Μέσα
από αυτή την έξυπνη εφαρμογή, μπορείτε να βγείτε από τη δύσκολη θέση και να χωρίσετε μέσω αυτής αφήνοντας ηχητικό μήνυμα που ηχογραφείται από έναν συνεργάτη του Laird. Το μήνυμα θα αναφέρει: «Δεν φταις εσύ, φταίω εγώ» ή «Είναι σαν να ξυπνάω από εφιάλτη».

Φυσικά, όπως αναφέρεται στο «The New Yorker» η εφαρμογή αυτή δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, αλλά πρόκειται για φάρσα. Ο Laird και ο συνεργάτης του, Ian Greenhill, σκέφτηκαν αυτή την ιδέα ως μέρος της καμπάνιας για μία μπίρα από την Σκωτία. «Ζούμε σε έναν κόσμο, τόσο χαοτικό και πολυάσχολο, όπου οι άνθρωποι δεν έχουν χρόνο για τίποτα. Χρησιμοποιούμε το Uber, το Spotify για τη μουσική και το Facebook για να βλέπουμε που πηγαίνει ο καθένας».

Μία ημέρα μετά την κυκλοφορία των νέων για το Binder, είχε ήδη κάνει πάταγο και πάνω από 6.000 άνθρωποι έστειλαν μηνύματα για να χωρίσουν. «Ελπίζω κανείς να μην το κάνει στα σοβαρά», ανέφερε ο Greenhill.

Ο ρομαντισμός ή οτιδήποτε μοιάζει με αυτό, έχει υπάρξει πηγή έμπνευσης για πάρα πολλές εφαρμογές. Ο Greenhill αναφέρει ότι η εφαρμογή Tinder έχει «πιάσει» τόσο πολύ επειδή είναι αρκετά ρηχή. «Πρόκειται για κάτι απλό. Ξέρεις ακριβώς τι παίρνεις και μετά μπορείς να γνωρίσεις και τον άλλον καλύτερα», αναφέρει. Ενώ, ο Laird προσθέτει: «Δεν διαφέρει πολύ από την πραγματικότητα, όπου βλέπεις κάποιον σε ένα μπαρ και πηγαίνεις να το μιλήσεις».

Παρ' ολ' αυτά, μία εφαρμογή που σε βοηθά να χωρίσεις μοιάζει υπερβολική, ακόμα και σε έναν κόσμο όπου τα πάντα μπορούν να γίνουν με το πάτημα ενός κουμπιού. Όσο άβολα κι αν αισθάνονται όλοι σε αυτή την κατάσταση, είναι σημαντικό να μπορεί κανείς να δώσει στον άνθρωπο που έχει απέναντί του τον σεβασμό που του αξίζει. Ίσως σε μερικά χρόνια από τώρα, ο χωρισμός μέσα από μία εφαρμογή να είναι μία παγιωμένη τακτικά, αλλά αυτή τη στιγμή αποτελεί

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα