Χάος από την απεργία των ναυτεργατών στο Καλαί – Χιλιάδες μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στη Βρετανία

Χάος επικράτησε από τις απεργίες στο Γαλλικό λιμάνι του Καλαί, με τους απεργούς να καταλαμβάνουν τη σιδηροδρομική σήραγγα και με πολλούς μετανάστες από την Ασία και την Αφρική, οι οποίοι ζουν σε πρόχειρους καταυλισμούς στην περιοχή να προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη Γαλλία και να περάσουν στη Βρετανία.

Μετανάστες εκμεταλλεύτηκαν τα μπλόκα των υπαλλήλων και προσπάθησαν να εισβάλουν στο λιμάνι ή να ανεβούν σε
φορτηγά που κινούνταν με αργή ταχύτητα προκείμενου να διασχίσουν το τούνελ ή το κανάλι με πλοίο.

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες που δείχνουν μετανάστες να πηδούν επάνω σε φορτηγά ή να κρύβονται σε αυτά, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι αστυνομικοί τους κυνηγούν.

Χθες Τρίτη κλειστά παρέμειναν το λιμάνι του Καλαί και η σήραγγα της Μάγχης, εξαιτίας απεργίας των ναυτεργατών, που διαμαρτύρονταν για την εξαγορά της εταιρείας MyFerryLink από την ανταγωνιστική DFDS, και σύμφωνα με όσα λένε θα οδηγήσει σε 500 απολύσεις.

Οι απεργοί απέκλεισαν τους αυτοκινητοδρόμους, το λιμάνι και την είσοδο της σήραγγας της Μάγχης και άρχισαν να καίνε λάστιχα με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία και να κάνει χρήση χημικών για να τους διαλύσει.

Σήμερα Τετάρτη φαίνεται πως η κατάσταση ομαλοποιείται, ωστόσο παραμένουν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του εξετάζει την ενίσχυση των συνόρων της Βρετανίας με τη Γαλλία γύρω από το λιμάνι του Καλαί μετά τις απαράδεκτες, όπως τις χαρακτήρισε, σκηνές χάους με μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στη χώρα του.

«Εξετάζουμε αν μπορούμε να τοποθετήσουμε περισσότερο προσωπικό και ομάδες με σκυλιά ανιχνευτές σ' εκείνη την πλευρά της Μάγχης. Πρέπει επίσης να γίνει περισσότερη δουλειά για να εγκατασταθούν φράκτες όχι μόνο γύρω από το λιμάνι του Καλαί, αλλά επίσης γυρω από την είσοδο των Eurostar και του Eurotunnel», δήλωσε.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Αναζητήσεις
μεγαλη βρετανια απεργια λιμανια
Τυχαία Θέματα