Δραγασάκης: Μηχανισμός ασφυξίας για να πιεστεί η κυβέρνηση. Σε περίπτωση αδιεξόδου θα μιλήσει ο λαός

Για μηχανισμό ασφυξίας, προκειμένου να πιεστεί η κυβέρνηση, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, χαρακτηρίζοντας, σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο», τη στάση της ΕΚΤ μεροληπτική και σκόπιμη.

Απέδωσε την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις στη μετατόπιση των δανειστών από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και υποστήριξε ότι προέχουν οι ανάγκες των πολλών, προσθέτοντας ότι αν η κυβέρνηση βρεθεί σε αδιέξοδο, υπάρχει
η λύση προσφυγής στο λαό. Ωστόσο, εξέφρασε αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας με εταίρους και δανειστές, σημειώνοντας ότι «προχωρούμε μαθαίνοντας και γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί». «Η ενδιάμεση συμφωνία οικοδομείται σε έναν ενδιάμεσο χώρο που ήδη έχει οριοθετηθεί στη βάση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Τώρα πάμε σε μία minimum συμφωνία, ας την πούμε έτσι, με ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα. Αγωνιζόμαστε για συμφωνία που θα δώσει άμεση λύση στο ταμειακό έλλειμμα της χώρας, το οποίο δεν δημιουργήσαμε αλλά παραλάβαμε» δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι «ο ανασχεδιασμός στη διαπραγματευτική ομάδα είναι απόρροια της εμπειρίας που αποκτήσαμε όλο αυτό το διάστημα».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα