Δεν αποκλείει ενδεχόμενη «μίνι ζώνη Σένγκεν» για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ο Ντάισελμπλουμ

Η δημιουργία μιας μίνι ζώνης Σένγκεν με τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Αυστρία και το Βέλγιο, για να αντιμετωπιστούν οι ροές προσφύγων/ μεταναστών είναι μια επιλογή που εξετάζεται, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στη Financieele Dagblad.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και καλή συνεργασία στην Ευρώπη είναι απαραίτητες για να εμποδίσουν τη δημιουργία μιας τέτοιας ζώνης- κάτι που δεν υφίσταται
αυτή τη στιγμή, όπως εκτιμά. Ο Ντάισελμπλουμ θεωρεί ότι οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης δεν κάνουν αυτό που τους αναλογεί , ενώ παράλληλα οι χώρες στα σύνορα, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, δεν τα καταφέρνουν καλά όσον αφορά στην καταγραφή τους.

«Δεν είμαι αισιόδοξος» είπε, όσον αφορά στο αν θα μπορούσε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. «Θα έπρεπε να επενδύσουμε σε καταυλισμούς προσφύγων και ασφάλεια συνόρων ταυτόχρονα. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, οι χώρες πρέπει να λάβουν τα δικά τους μέτρα για να προστατέψουν τις κοινωνίες τους. Η Ευρώπη έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, και με πονάει που το λέω αυτό».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα