Χωρίς κλήρωση η εισαγωγή φοιτητών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Η εισαγωγή φοιτητών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο θα γίνεται από εδώ και πέρα χωρίς κλήρωση, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Σημειώνεται πως για την εισαγωγή έχει προταθεί χρήση άλλων κριτηρίων και όχι η τυχαιότητα.

Η κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι πρόκειται πραγματικά για ένα κοινωνικό Πανεπιστήμιο, «γιατί δίνει ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν μπόρεσαν στη νεότητά τους να περάσουν από μια ανώτατη Σχολή, δίνει λοιπόν αυτή την ευκαιρία και είναι και πρωτοποριακό
γιατί είναι το Πανεπιστήμιο που είναι εξ αποστάσεως μάθηση, εξ αποστάσεως πτυχία και γι' αυτό έχει και ιδιομορφίες».

Όπως είπε, η νέα Διοικούσα του πανεπιστημίου κληρονόμησε μια «βόμβα» που ήταν οι 177 διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου, των οποίων έληγαν οι συμβάσεις τώρα, τέλη Νοεμβρίου, αυτές τις μέρες.

«Κανένας δεν είχε προνοήσει πριν, και το λέω αυτό επειδή μας γίνονται συνέχεια επίκαιρες ερωτήσεις ή γράφονται στις εφημερίδες, λύσαμε το πρόβλημα άμεσα, κατορθώνοντας να πάρουμε ένα μήνα παράταση του ΕΣΠΑ, να διεκδικήσουμε και να το κατορθώσουμε, να πάρουμε παράταση λοιπόν και να πληρώνονται οι υπάλληλοι αυτοί, δεύτερον, να παραταθεί η θητεία τους μέχρι τέλους του ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή τέλος Αυγούστου του 2016 και στο ενδιάμεσο να κάνουμε νομοθετική ρύθμιση βάσει του οργανογράμματος του Πανεπιστημίου το οποίο πρέπει να το συγκροτήσει αυτό το οργανόγραμμα για την πρόσληψη, τη μόνιμη πρόσληψη μέσω διαγωνισμού του διοικητικού προσωπικού» σημείωσε.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ αναφερόταν ότι το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου ανέρχεται στα 225 άτομα, εκ των οποίων οι 8 είναι μόνιμοι υπάλληλοι, 40 ΙΔΑΧ και 177 υπάλληλοι με συμβάσεις έργου. «Οι υπάλληλοι της τελευταίας κατηγορίας αμείβονται μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-13, του οποίου το φυσικό αντικείμενο λήγει στις 15 Νοεμβρίου 2015. Είναι προφανές ότι ενδεχόμενη αποχώρηση των υπαλλήλων αυτών θα οδηγούσε το Ίδρυμα σε πλήρη κατάρρευση» είχε ανακοινωθεί στις 19 Οκτωβρίου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα