Μπορεί μια ενυδατική να υποσχεθεί λαμπερό δέρμα ακόμα κι αν πίνουμε ελάχιστο νερό, ή μήπως όχι

Οι πιο δημοφιλείς συμβουλές των ειδικών για λαμπερό δέρμα είναι δύο και έχουμε βαρεθεί να τις ακούμε:

1. Βάζουμε καθημερινά αντηλιακό

2. Παραμένουμε καλά ενυδατωμένοι

Κι αν δεν αντέχουμε να καταναλώνουμε τις ποσότητες νερού που μας συνιστούν οι δερματολόγοι; Πώς θα παραμείνουμε ενυδατωμένοι;

Ειδικοί απαντούν στη HuffPost σε αυτό, καθώς και σε άλλα κρίσιμα ερωτήματα που σχετίζονται με την επιδερμίδα μας. Ας τους ακούσουμε προσεκτικά.

Γιατί η σωστή και τακτική ενυδάτωση είναι τόσο σημαντική για το δέρμα μας

Σχεδόν κάθε επαγγελματίας υγείας τονίζει τη σημασία της καλής

ενυδάτωσης. Και το να πίνουμε νερό είναι βασικό για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.

«Το σώμα μας και όλα τα ζωτικά όργανα απαιτούν το νερό ως βασικό θρεπτικό συστατικό», επισημαίνει η Άντζελα Κέισι, δερματολόγος με έδρα το Οχάιο.

«Οι ιοντικές ενώσεις και οι διάφορες πολύτιμες ουσίες διαλύονται στο νερό σε μια διαδικασία που επιτρέπει τη μεταφορά κρίσιμων συστατικών στα κύτταρα του δέρματός μας. Έτσι, το νερό που πίνουμε, ωφελεί τόσο την όψη όσο και τη συνολική υγεία της επιδερμίδας μας. Όταν είμαστε ενυδατωμένοι, η λειτουργία του δερματικού φραγμού βελτιστοποιείται, προστατεύοντάς μας από λοιμώξεις και βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία και τη ρύπανση», προσθέτει ο Δρ. Μπρουκ Τζέφρι, πιστοποιημένος δερματολόγος από την Αριζόνα.

Ωστόσο, όταν δεν πίνουμε νερό, οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ πιο ολέθριες από την κακή όψη του δέρματός μας.

«Όταν είμαστε αφυδατωμένοι, το μικροβίωμα του δέρματός μας χάνει την ισορροπία του και αυτό, αυξάνει τις πιθανότητες φλεγμονής, τραυματισμού και ερεθισμού στο δέρμα μας», προειδοποιεί η Κέισι.

Και δηλαδή πόσο νερό να πίνουμε;

Ένας καλός γενικός κανόνας είναι να πίνουμε 25ml νερού ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα. Ωστόσο, η συνιστώμενη ποσότητα νερού εξαρτάται και από παράγοντες όπως το πόσο ξηρό ή υγρό είναι το κλίμα στην περιοχή που μένουμε, τα επίπεδα της σωματικής μας δραστηριότητας, το βάρος μας, το πόσο ιδρώνουμε και τυχόν φάρμακα που μπορεί να παίρνουμε.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε επαρκώς ενυδατωμένοι είναι να παρακολουθούμε το χρώμα των ούρων. Σκοπός μας είναι είναι πολύ ανοιχτό κίτρινο, σχεδόν διάφανο.

Δεν μπορούμε απλώς να ενυδατώσουμε το δέρμα μας με προϊόντα περιποίησης;

Ενώ η αγορά προσφέρει μια πληθώρα εξαιρετικών ενυδατικών προϊόντων περιποίησης δέρματος, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως τα οφέλη της ενυδάτωσης από το νερό. Γιατί; Επειδή όταν δεν πίνουμε νερό, η ροή του αίματος στα κύτταρα μας μειώνεται και αυτό περιορίζει τη δυνατότητά του σώματος να παρέχει ζωτικά θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του δέρματος. 

Πώς θα παραμείνουμε ενυδατωμένοι αν μισούμε να πίνουμε νερό;

Εάν το απλό νερό μας είναι δυσάρεστο, η αμέσως επόμενη λύση είναι ένα τσάι από βότανα ή το νερό με φυσικά αρώματα από φρούτα ή λεμόνι. Βέβαια, σε τέτοιες εναλλακτικές απαγορεύεται αυστηρά ηζάχαρη, καθώς αφυδατώνει την επιδερμίδα μας.

Το ίδιο ισχύει και για τα ζαχαρούχα αναψυκτικά, τους επεξεργασμένους χυμούς και τον καφέ με ζάχαρη, που περιορίζουν την παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό, καταστρέφοντας την ελαστικότητα του δέρματος και οδηγώντας σε ρυτίδες και χαλάρωση.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ζάχαρη και όλες οι άλλες τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη έχουν συνδεθεί και με την ακμή, το έκζεμα και την ψωρίαση.

Related...Λυπούμαστε αλλά τα νέα δεν είναι και τόσο καλά για όσους πίνουν χυμό πορτοκάλιΤέσσερα πρωινά γεμάτα ανθυγιεινούς υδατάνθρακες καταστρέφουν κάθε προσπάθεια να χάσουμε κιλάΤα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε περισσότερο, σύμφωνα με μελέτη 30 ετών
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπορεί,borei