Μπγιάλας: Να βάλουμε φόρο σε ουίσκι, τζιν, βότκα και τσιγάρα αντί για το κρασί

Να επιβληθεί φόρος σε ουίσκι, τζιν και βότκα αντί για το κρασί, πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας, μιλώντας στο Mega.

«Το ουίσκι φορολογείται ήδη ως ειδικός φόρος κατανάλωσης, άρα δε νομίζω ότι είναι κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα να μπουν 20-30 λεπτά σε κάθε φιάλη. Ένα εισαγόμενο προϊόν είναι», είπε ο κ. Μπγιάλας.

Διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε «όλα τα οινοπνευματώδη υψηλής περιεκτικότητας αλκοόλ», ενώ πρότεινε επίσης, «αν πιέζει τόσο πολύ η κατάσταση» και «δεν μπορούν να συμπληρωθούν τα ποσά... να μπει και ένα ποσό στα τσιγάρα».

Παρά τη διαφωνία του, ο κ. Μπγιάλας δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη σχετική διάταξη, ακόμη κι αν δεν τροποποιηθεί.

Στο μεταξύ, τη διαφωνία του με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί εξέφρασε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και οινοπαραγωγός, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι για τις χώρες τις μεσογειακές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, το κρασί «είναι πολιτισμικό προϊόν, δεν είναι αλκοολούχο ποτό».

«Είναι τόσο παράλογο να φορολογείς ένα γεωργικό προϊόν, το οποίο μέσα στην κρίση έχει αύξηση» , είπε, μιλώντας για «εύκολη λύση».

«Ας αφήσουμε τα χαζά, να πιάσουμε την παρανομία. Αυτό χρειαζόμαστε στη χώρα, δεν χρειαζόμαστε να τσακίζουμε τους νόμιμους», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Βάλτε τα στο ουίσκι και στη μπύρα που δεν είναι προϊόντα ελληνικά».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα