Ασκήσεις σεναρίων στη ΝΔ με φόντο τους ΑΝΕΛ

Ως πλήρη επιβεβαίωση της αρχικής της στάσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ βλέπει η ΝΔ το κυβερνητικό αλαλούμ με πρωταγωνιστές την ηγεσία και τα στελέχη των ΑΝΕΛ.

Από την πρώτη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει να υπάρξει μια καταρχήν ενιαία και συμφωνημένη απόφαση των δύο συγκυβερνώντων και εν συνεχεία το κόμμα του θα τοποθετηθεί επί του εθνικού θέματος με σαφήνεια.

Οι τελευταίες εξελίξεις ωστόσο - σύμφωνα με την οδό Πειραιώς - έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου επιδίδονται σε

ένα παιχνίδι επίρριψης των ευθυνών στην αντιπολίτευση, με ένα ταυτόχρονο παιχνίδι λέξεων και όρων, που μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμό προκαλούν.

Φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα τα μπρος - πίσω ακόμα και στο ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για την λύση του ονοματολογικού της γείτονος, με τον Πάνο Καμμένο σε ανύποπτη στιγμή να το βάζει στο τραπέζι και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο λίγες ημέρες μετά να προσπαθεί να πείσει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Ίσως και για αυτό ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε ένα πιθανό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς προηγουμένως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους και χωρίς να έχουν δημοσιοποιήσει την ενιαία πρόταση τους στους πολίτες.

Με φόντο δε και την τελευταία εξέλιξη με την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι, στη ΝΔ επιμένουν να έχουν σε κατάσταση «επιφυλακής» τα γαλάζια στελέχη, αφού εκτιμούν ότι οι ΑΝΕΛ παραμένουν ο αδύναμος κρίκος της συγκυβέρνησης, με τα σενάρια πολιτικών εξελίξεων εντός του έτους να παραμένουν ανοιχτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα