Αποκαλύψεις από το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος που αυτομόλησε από τη Βόρεια Κορέα

Πρόκειται για την πιο εξέχουσα προσωπικότητα που αυτομόλησε τον στη Νότια Κορέα εδώ και δύο δεκαετίες. Ο άνθρωπος αυτός σύμφωνα με το Reuters, προέβη σε σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με το καθεστώς στη Βόρεια Κορέα του οποίου ηγείται ως γνωστόν ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανήλθε στην εξουσία πίστεψα ότι θα έκανε πράγματα για να αντιμετωπίσει τη φτώχεια που μαστίζει τη χώρα, ωστόσο σύντομα όλες μου οι ελπίδες κατέρρευσαν
και ένιωσα απόγνωση βλέποντας τον να διώκει αξιωματούχους χωρίς να του έχουν δώσει καμία σοβαρή αφορμή» δήλωσε ο Τάε Γιονγκ Χο στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου προς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο ίδιος προέβη σε μια αποκάλυψη. Είπε πως για πρώτη φορά υπάρχουν διαφωνίες και κριτική στο καθεστώς, ακόμη και από την ελίτ, οι οποίες μπορεί να εκφράζονται ήπια και σε πολύ χαμηλό επίπεδο όμως μπορεί να οδηγήσουν σε ανατροπή του καθεστώτος.

«Πρέπει να ρίξουμε βενζίνη στη Βόρεια Κορέα και μετά να αφήσουμε το λαό να βάλει φωτιά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο 70χρονος πρώην διπλωμάτης έχει μια σύζυγο και δύο γιους, οι οποίοι σπούδαζαν στο Λονδίνο, και αυτομόλησαν μαζί του στη Νότια Κορέα.

Η ελίτ της χώρας, συνέχισε, έχουν δει τις αλλαγές που συντελέστηκαν στην Καμπότζη, το Βιετνάμ και την πρώην Σοβιετική Ένωση και δυσφορούν πλέον με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους. Πρόσθεσε δε ότι είναι πολλοί εκείνοι οι διπλωμάτες της Βόρειας Κορέας που βρίσκονται στην Ευρώπη και περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να αυτομολήσουν στη Νότια Κορέα.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τον εάν ο αδελφός του Κιμ Γιονκ Ουν, ο Κιμ Γιονκ Τσολ, θα μπορούσε να αναλάβει τα ηνία της χώρας, ο Τάε δήλωσε πως ο Τσολ ενδιαφέρεται μόνο για την μουσική. «Τον νοιάζει μόνο ο Έρικ Κλάπτον. Εάν ήταν φυσιολογικός άνθρωπος είμαι βέβαιος πως θα ήταν επαγγελματίας κιθαρίστας» είπε.

Ο ιδιος σε συνέντευξή του στο BBC εξέφρασε τον προβληματισμό του και τη στεναχώρια του για τους συγγενείς του στη Βόρεια Κορέα καθώς όπως είπε, είναι σίγουρος ότι το καθεστώς τους έχει τιμωρήσει.

«Είμαι βέβαιος ότι οι συγγενείς μου, τα αδέλφια μου και οι αδελφές μου έχουν σταλεί είτε στη φυλακή, ή σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και η καρδιά μου σπαράζει».

Σε ερώτηση γιατί τα παιδιά του δεν παρέμειναν στο Λονδίνο όπου είχαν γίνει δεκτά σε καλά πανεπιστήμια, απάντησε πως ήταν πολύ επικίνδυνο καθώς μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να πέσουν θύματα απαγωγής από πράκτορες της Βορείου Κορέας. Η Νότια Κορέα ήταν η μόνη ασφαλής επιλογή, σχολίασε.

Ακόμη είπε ότι όλοι οι διπλωμάτες του καθεστώτος στο εξωτερικό με εντολή της κυβέρνησής τους προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες, όπως για παράδειγμα ξέπλυμα χρήματος, προώθηση πλαστών χαρτονομισμάτων και άλλα. Όμως υποστήριξε πως ο ίδιος ουδέποτε ενεπλάκη σε τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες καθώς η νομοθεσία στην ΕΕ είναι πολύ αυστηρή και τα όργανα εφαρμογής της ιδιαίτερα αποτελεσματικά.

Όσον αφορά τον Κιμ Γιονγκ Ουν, είπε πως ζει σε μυστικές τοποθεσίες και κανείς δεν γνωρίζει που είναι αυτές. Ο Τάε τον χαρακτήρισε αδίστακτο και ικανό να προκαλέσει μεγάλο κακό, επισημαίνοντας παράλληλα πως δεν πρέπει να υποτιμάται.

Εάν νιώσει ότι απειλείται, εάν νιώσει ότι η ζωή του απειλείται, τότε θα καταστρέψει ότι μπορεί. Ακόμη ο Τάε είπε πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν έχει ακόμη τα μέσα για να επιτεθεί στις ΗΠΑ, όμως εργάζεται πυρετωδώς για να τα αποκτήσει.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν γνωρίζει πολύ καλά ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο είναι η διασφάλισης της επιβιώσής του και θα πατήσει το κουμπί εάν πιστέψει ότι η επιβιωσή του απειλείται. Εάν ήξερε ότι θα πεθάνει τότε είναι ακόμη πιο βέβαιο ότι θα πατήσει το κουμπί. Δεν θα έχει κανένα ενδοιασμό ακόμη και να πλήξει το Λος Άντζελες» υπογραμμίζει ο Τάε.

Στην ερώτηση εάν πιστεύει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα πεθάνει μια ημέρα ήρεμος στο κρεβάτι του, ο Τάε απαντά κατηγορηματικά «όχι». Το καθεστώς μια ημέρα θα καταρρεύσει από την εξέγερση του λαού, λέει.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα