Αντιδράσεις στην Κίνα λόγω ανέγερσης πάρκου αφιερωμένου στο Κομμουνιστικό Κόμμα

Ένα πάρκο αναψυχής αφιερωμένο στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας που άνοιξε τις πύλες την Δευτέρα στην πόλη Γουχάν, αποτελεί αντικείμενο κοροϊδίας για πολλούς χρήστες του διαδικτύου.

Το πάρκο, το οποίο έχει έκταση 300.000 τ.μ., διεξήγαγε τα εγκαίνιά του λίγες ημέρες πριν την επέτειο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας που είναι σήμερα, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τοπικό κυβερνητικό ιστότοπο, το πάρκο παρουσιάζει την ιστορία του κομμουνιστικού κόμματος με σκοπό να ασκήσει επιρροή στο κοινό. Την ίδια στιγμή,
οι χρήστες του διαδικτύου καταδικάζουν την απόφαση να χρησιμοποιηθεί δημόσιο χρήμα για την ανέγερση ενός προπαγανδιστικού πάρκου.

Tens of thousands of people watch national flag-raising on China's National Day at the #TiananmenSquare pic.twitter.com/tKwqiu8xH6

China Xinhua News (@XHNews) October 1, 2015

«Δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι και θέλουν να το πιστέψει το κοινό», γράφει ένας σχολιαστής στην πλατφόρμα Weibo, που αποτελεί κάτι σαν το κινεζικό Twitter.

«Θα έπρεπε να το ονομάσουν “Πάρκο Πλύσης Εγκεφάλου”», γράφει κάποιος άλλος.

Η ατραξιόν δεν θα διαθέτει τρενάκια του λούνα παρκ και οι επισκέπτες δεν θα συναντούν χαρακτήρες από ταινίες του Disney. Αντιθέτως, θα μπορούν να θαυμάσουν αγάλματα 35 κομμουνιστών, μεταξύ των οποίων είναι ο Liu Huaqing, βετεράνος του «Κόκκινου Στρατού».

Διαβάστε επίσης:

Γιατί οι οδηγοί στην Κίνα σκοτώνουν τους ανθρώπους που τραυματίζουν;

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα