Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην κεντρική πολιτική σκηνή άφησε ο Τόνι Μπλερ

Δυναμική επιστροφή σε ρόλο πρώτης γραμμής στη βρετανική πολιτική υπαινίχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Esquire.

Ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η δημοτικότητά του στη Βρετανία «έπεσε» στον απόηχο του πολέμου στο Ιράκ.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι είναι πρόθυμος να προσπαθήσει ξανά και να σώσει τη φήμη της κεντροαριστεράς, μέσω της οποίας βγήκε νικητής στις εκλογές
τρεις φορές και η οποία τώρα αμαυρώνεται από το κόμμα των Εργατικών.

Επιπλέον υποσχέθηκε ότι θα εμποδίσει το Συντηρητικό Κόμμα της Τερέζα Μέι να καταστρέψει τη χώρα με ένα λεγόμενο «σκληρό Brexit».

Συν τοις άλλοις, ο κ. Μπλερ χαρακτήρισε ως«τραγωδία» το γεγονός ότι οι Βρετανοί πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα Συντηρητικό Κόμμα που έχει σκοπό ένα σκληρό Brexit και ένα Εργατικό Κόμμα το οποίο χαρακτήρισε ως ένα «ακρο-αριστερό» κόμμα που έχει κολλήσει στη δεκαετία του 1960.

Ερωτηθείς ποια ακριβώς θέση θα μπορούσε να καταλάβει στην πολιτική σκηνή της Βρετανίας απάντηση: «Δεν ξέρω αν υπάρχει ένας ρόλος για μένα. Υπάρχει ένα όριο στο τι θέλω να πω για τη δική μου θέση αυτή τη στιγμή».

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εδώ είναι το σημείο που βρίσκεται η πολιτική. Έχω έντονα αισθήματα γι΄αυτό; Ναι. Μου προσφέρει ένα πολύ ισχυρό κίνητρο; Ναι. Πού πηγαίνω από εδώ; Τι κάνω ακριβώς; Αυτή είναι μια ανοικτή ερώτηση», συμπλήρωσε.

Ο Μπλερ δήλωσε επίσης ότι ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν προσφέρει «ένα μείγμα φαντασίας και πλάνης».
«Ως αποτέλεσμα», πρόσθεσε, «η Βρετανία είναι ένα μονοκομματικό κράτος».

«Ο λόγος για τον οποίο η πολιτική αυτών των τύπων δεν είναι εκείνη που θα ελκύσει το εκλογικό σώμα δεν είναι επειδή είναι τόσο αριστεροί, ή επειδή πιστεύουν τόσο πολύ σε αρχές. Είναι επειδή είναι τόσο λάθος», σχολίασε.

«Ειλικρινά, είναι τραγωδία για τη βρετανική πολιτική αν η επιλογή ενώπιον της χώρας είναι (ανάμεσα σε) μια συντηρητική κυβέρνηση που οδεύει σε ένα σκληρό Brexit και ένα ακρο-αριστερό Εργατικό Κόμμα που πιστεύει σε μια δέσμη πολιτικών που μας γυρίζουν πίσω στη δεκαετία του εξήντα», είπε ο Μπλερ.

Όταν ρωτήθηκε για τα οικονομικά του, είπε ότι τα καταφέρνει καλά, αλλά υποστήριξε ότι η οικονομική του κατάσταση απέχει από εκείνην την τεράστια περιουσία που είχε πριν από μια δεκαετία.

«Για πρώτη φορά στη ζωή μου, στα 60 μου, έχω αρκετά χρήματα έτσι ώστε να διατηρώ ένα όμορφο σπίτι στο Λονδίνο, σε μια πολύ όμορφη χώρα», ανέφερε.

«Σήμερα, έχω το καλύτερο βιοτικό επίπεδο που είχα ποτέ. Αυτό είναι αλήθεια δεν θα το αρνηθώ. Ωστόσο, έχω διαθέσει μεγάλο μέρος του χρηματικού μου ποσού – περίπου 10 εκατομμύρια λίρες - σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Αν ήθελα να κερδίζω ακόμα χρήματα, θα περνούσα τη ζωή μου προσπαθώντας να βγάλω χρήματα», συνέχισε.

Πηγή: Daily Mail

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα