Αγρότες: Με τα όπλα παρά πόδας βγήκαν από το Μαξίμου

Με το όπλο… παρά πόδα βγήκαν από το Μαξίμου οι αγρότες των μπλόκων. Και μπορεί τα τηλεοπτικά πλάνα να τα κέρδισε το τσίπουρο που προσέφερε ο επικεφαλής των αγροτών Βαγγέλης Μπούτας στον Αλέξη Τσίπρα όμως η συζήτηση ήταν ουσιώδης και η έμφαση δόθηκε στα υψηλά αφορολόγητα που τους προσφέρει η κυβέρνηση.

Από την πλευρά του το Μαξίμου κάνει λόγο για ειλικρινή συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ καλό και σοβαρό κλίμα. Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι στα μπλόκα της Νίκαιας
υπάρχουν πολλοί μεσαίοι και μικροί αγρότες οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία. Αυτούς τους καλύπτει ο συνδυασμός των εισφορών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, καθώς ελαφρύνει τα οικονομικά τους βάρη. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι με τις προτάσεις της καλύπτει περίπου το 95% των αγροτών.

Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε στους αγρότες ότι η βασική ιδέα της κυβέρνησης είναι μετά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση όλοι οι αγρότες να έχουν πρόσβαση στην εθνική σύνταξη και να έχουν τη δυνατότητα ο καθένας να αυξάνει την σύνταξή του μέσω των εισφορών που θα έχει. Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα ο Αλ. Τσίπρας πήρε αποστάσεις από την προσπάθεια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να ποινικοποιήσει τα μπλόκα και τάχθηκε υπέρ του ουσιαστικού διαλόγου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα