«Wonka»: Πάνω από 500 εκατ. δολάρια στο παγκόσμιο box office

Wonka

Το μιούζικαλ «Wonka» με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ, στον ρόλο του τίτλου, ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων διεθνώς.

Μετά από πέντε εβδομάδες στις κινηματογραφικές αίθουσες, το «Wonka» συγκέντρωσε στα ταμεία των ΗΠΑ 176,2 εκατομμύρια δολάρια και άλλα 329,1 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς, ανεβάζοντας συνολικά τις εισπράξεις στα 505,3 εκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται ότι η ταινία κόστισε στη Warner  125 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα

με το Variety, το star power του Σαλαμέ, που το κοινό γνώρισε από ανεξάρτητες ταινίες («Call Me By Your Name», «Lady Bird») και blockbuster («Dune») έπαιξε ρόλο στην επιτυχημένη πορεία της ταινίας, αν και ο τίτλος διαθέτει επίσης το πλεονέκτημα ενός διάσημου brand καθώς είναι συνυφασμένο με το δημοφιλές μυθιστόρημα του Ρόαλντ Νταλ «Charlie and the Chocolate Factory».

Παρά ταύτα, σε μία εποχή που το οικογενειακό κοινό, στο οποίο απευθύνεται η ταινία, παραμένει επιλεκτικό όσον αφορά το τι είναι διατεθειμένο να πληρώσει για να δει τη μεγάλη οθόνη, το «Wonka» δεν θεωρούνταν σίγουρη επιτυχία.

Το πρίκουελ της ταινίας του 2005 (με τον Τζόνι Ντεπ), αφηγείται την ιστορία του νεαρού Γουίλι Γουόνκα που όταν φθάνει στο κέντρο του κόσμου της σοκολατοποιίας, δεν έχει παρά μερικά κέρματα στην τσέπη του και ένα καπέλο γεμάτο όνειρα. Θέλει να ανοίξει το δικό του μαγαζί με σοκολάτες πλάι στους σπουδαιότερους σοκολατοποιούς του κόσμου. Αλλά σε αυτή τη μεγαλοπρεπή, αν όχι ανελέητη, πόλη, τα ελάχιστα χρήματα του Γουίλι κάνουν φτερά γρήγορα, και καταλήγει σε ένα μονοπάτι γεμάτο κακουχίες καθώς αναγκάζεται να δουλέψει σαν σκλάβος σε ένα πλυσταριό.

Το μέλλον του διαγράφεται δυσοίωνο, ωστόσο το φρόνημά του παραμένει ακμαιότατο, παρά το γεγονός ότι η σοκολατοποιία είναι ένας κλάδος πολύ πιο σκληρός από αυτό φαίνεται και η ευφυΐα του δεν τυχαίνει θερμής υποδοχής από το αδίστακτο Καρτέλ της Σοκολάτας, που θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την πελατεία δική του. Όμως, χάρη στις ιδιοφυείς ιδέες του και με τη βοήθεια μερικών καλών φίλων -ειδικά μιας πανέξυπνης ορφανής νεαρής που ακούει στο όνομα Νουντλ- ο Γουίλι είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να αξιοποιήσει τα ταλέντα και το πείσμα του για να εκπληρώσει το όνειρο του.

Από τον Πολ Κινγκ, σεναριογράφο και σκηνοθέτη των ταινιών Πάντινγκτον.

Στο καστ επίσης οι Κέιλα Λέιν, Κίγκαν-Μάικλ Κι, Πάτερσον Τζόσεφ, Ματ Λούκας, Μάθιου Μπέιντον, Σάλι Χόκινς, Ρόουαν Άτκινσον, Τζιμ Κάρτερ, Ολίβια Κόλμαν, Χιου Γκραντ, Νατάσα Ρόθγουελ, Ριτς Φούλτσερ, Ράκι Θάκρα, Τομ Ντέιβις, Κόμπνα Χόλντμπρουκ Σμιθ.

Με πληροφορίες από Variety

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wonka, Πάνω, 500,Wonka, pano, 500