University College του Λονδίνου: Γιατί ο άνθρωπος έχασε το οστό του πέους;

Πολλά θηλαστικά διαθέτουν κάποιο οστό που παρέχει στήριξη στο πέος τους κατά την σεξουαλική επαφή, ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει και στον άνθρωπο. Σύμφωνα με νέα έρευνα του University College του Λονδίνου, ο άνθρωπος έχασε το οστό του πέους (baculum) πριν από περίπου 1,9 εκατομμύρια χρόνια, όταν δηλαδή έγινε μονογαμικός.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το κόκκαλο εντοπίζεται ακόμα και σήμερα σε θηλαστικά που έρχονται σε σεξουαλική επαφή για περισσότερα από τρία λεπτά. Τα ζώα αυτά, όπως οι χιμπατζήδες, είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικά και τείνουν να σκοτώνουν τους απογόνους των άλλων αρσενικών.

Για να αποφευχθεί το αιματοκύλισμα, πολλά θηλυκά έρχονται σε επαφή με πολλά αρσενικά, ώστε αυτά να νομίζουν ότι τα μικρά που θα γεννήσει είναι οι απόγονοί τους. Τα αρσενικά με την σειρά τους, για να αυξήσουν τις πιθανότητες να μεταβιβαστούν τα γονίδιά τους, είναι σεξουαλικά ενεργά για περισσότερα από τρία λεπτά και το οστό λειτουργεί υποστηρικτικά για τον πέος τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, την περίοδο που στην Γη εμφανίστηκε ο Homo Erectus και μαζί του η μονογαμία, η ανθρώπινη σεξουαλική επαφή διαρκούσε μόλις μερικά δευτερόλεπτα και το οστό ήταν πλέον αχρείαστο. Γι' αυτό τον λόγο, αυτό χάθηκε στην εξέλιξη, παρόλο που η διάρκεια του ανθρώπινου σεξ αυξήθηκε στην σύγχρονη εποχή.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα