Selfie στο Διάστημα με στολή από το Star Trek από Ιταλίδα αστροναύτη

Δεν είναι έκπληξη ένας αστροναύτης να είναι φαν του Star Trek – για την ακρίβεια, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι κάτι τέτοιο θα ήταν απόλυτα αναμενόμενο- ωστόσο η Ιταλίδα αστροναύτης Σαμάνθα Κριστοφορέτι, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, πήγε ένα βήμα παραπέρα, βγάζοντας μια «selfie» σε τροχιά, φορώντας τη στολή μιας πλοιάρχου του Αστροστόλου (Starfleet) και παραπέμποντας άμεσα στην πλοίαρχο (captain) Κάθριν Τζέινγουεϊ, διοικητή του διαστημοπλοίο Voyager
στο «Star Trek: Voyager».

"There's coffee in that nebula"... ehm, I mean... in that #Dragon. pic.twitter.com/9MYrqIOXnI

— Sam Cristoforetti (@AstroSamantha) April 17, 2015

Η Κριστοφορέτι ανέβασε την φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Twitter, και σε αυτήν φαίνεται να υποδεικνύει από το φινιστρίνι το διαστημόπλοιο Dragon της SpaceX, το οποίο έφτασε στον σταθμό φορτωμένο με προμήθειες. Στο φορτίο περιλαμβάνεται και ο ISSpresso, ένας νέος τύπος...καφετιέρας που αναπτύχθηκε από τις ιταλικές εταιρείες Argotec και Lavazza.

Σημειώνεται ότι, πέρα από τη στολή και την ιδιότητα του ταξιδευτή των άστρων, η Κριστοφορέτι έχει και ένα άλλο κοινό με την Τζέινγουεϊ, καθώς έχει τον βαθμό της σμηναγού (επίσης «captain», αν και είναι διαφορετικό το περιεχόμενο του όρου «captain» σε ένα πλοίο και σε άλλους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων) στην Ιταλική Πολεμική Αεροπορία. Επίσης, όσον αφορά στους παραλληλισμούς που θα μπορούσε να βρει κανείς μεταξύ της Κριστοφορέτι και άλλων διάσημων γυναικών της επιστημονικής φαντασίας, θα μπορούσε να βρει κανείς κοινά και με την Σαμάνθα «Σαμ» Κάρτερ του Stargate SG1, καθώς, πέρα από το ίδιο όνομα (Σαμάνθα-Σαμ), είναι και οι δύο αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Αναζητήσεις
στολι. αστρονφτυ
Τυχαία Θέματα