O Τραμπ ανοίγει υπερπολυτελές ξενοδοχείο κοντά στον Λευκό Οίκο

Ένα πολυτελές ξενοδοχείο σε ιστορικό κτίριο της Ουάσινγκτον άνοιξε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μόλις λίγα στενά πάνω από τον Λευκό Οίκο.

Το ξενοδοχείο στεγάζεται στο τρίτο ψηλότερο κτίριο της πόλης, το οποίο χτίστηκε το 1899 και λειτουργούσε ως ταχυδρομείο. Την ανακαίνισή του επιμελήθηκε η κόρη του μεγιστάνα, Ιβάνκα, η οποία είχε διαπραγματευτεί με την Πολιτεία και το 60ετές συμβόλαιο που υπογράφηκε για την παραχώρηση του κτιρίου.

Το ξενοδοχείο είναι πολυτελές, ενώ περιέχει και σουίτα που θα κοστίζει 20.000 δολάρια τη βραδιά. Δεν
είναι γνωστό εάν η διακόσμησή του παραμένει πιστή στο πως ήταν στο παρελθόν ή εάν ο Τραμπ έχει βάλει τις «χρυσές» και -κατά πολλούς- «υπερβολικές» και «κιτς» πινελιές του.

Τα εγκαίνια αναμένεται να διεξαχθούν τον επόμενο μήνα σε μια φαντασμαγορική τελετή που αναμένεται να προσελκύσει τα βλέμματα των ΜΜΕ και πάλι πάνω του.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα ευνοήσει την προεκλογική του εκστρατεία δύο μήνες πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιδρούν στην προέκταση της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Την Δευτέρα, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο για να διαμαρτυρηθούν για τις κατά καιρούς «ρατσιστικές» δηλώσεις του εναντίον Μεξικανών και μουσουλμάνων μεταναστών.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα